Prachtige plaatjes vanuit Enschede van Podenca CARAMEL / nu DALI

dali-aCaramel / DALI

 

dali-a-1DALI sportief

 

dali-a-2DALI

 

Hallo Elke,

het gaat nog steeds heel erg goed met Dali! Sinds vorige week fietsen we vrijwel elke dag een heel end met ze en daar kan Dali niet genoeg van krijgen. Pip geeft duidelijk aan dat het op een gegeven moment welletjes is, maar Dali zweeft over de weg! We kunnen haar nu met gemak aaien, ze ligt 'savonds op de bank naast me en anders bij Pip in de buurt. Van het weekend voor het eerst een lange autorit gemaakt. Naar Venlo, na 20 minuten was Dali akkoord en ging slapen. Bij de ouders van Leontine gedroeg ze zich voorbeeldig, snuffelde zelfs aan hen. Vandaag in de tuin genoten van het heerlijke weer. Volgens mij is ze gelukkig. Anders wij wel!

liefs, 

Mia en Leontine

Podenca PIPPY, onderhand groot geworden dus inmiddels eerder PIP dan PIPPY, is deze dagen uit logeren.

Om wat rust te creëren in huize van Dam waar podenca Whoopi de afgelopen tijd alle zorg en aandacht van Bernadette nodig had, is PIP sinds 22 april even te gast bij podenco reu NANDO, bij familie Vrieling in Den Haag.

pip-opvangPIP bij NANDO

De eerste kennismaking verliep gezellig, ze zullen de komende dagen vast veel plezier hebben samen. 

pip-nandoPIP

 PIP comfortabel op de bank en NANDO op een riante stoel. NANDO heeft het goed voor elkaar daar in huize Vrieling!

nando-b NANDO

nandoNANDO

 

NANDO is de zoon van podenca SYRA en de broer van podenco NASH, beiden verblijven nog op de Fuertedogs finca en zijn nog op zoek naar een eigen thuis.

syra- moeder SYRA

nashbroer NASH

 

INTENS VERDRIETIG NIEUWS:

 

Vanavond om precies 21.00 uur blies podenca teefje WHOOPI haar laatste adem uit.

WHOOPI is slechts 4 jaar geworden. Het is in en in triest!

whoopWhoopi 

 

Zo jong nog en dan zo ziek. WHOOPI had naar alle waarschijnlijkheid beenmergkanker danwel een andere auto-immuunziekte in het beenmerg waardoor de rode bloedcellen afgebroken werden en niet meer aangemaakt. WHOOPI kreeg de laatste twee weken plotseling zo'n ernstige bloedarmoede dat ze in hele korte tijd heel erg hard achteruit ging. Ze heeft afgelopen week nog een bloedtransfusie gehad in Utrecht en is door meerdere specialisten gezien. Gisteren was het einde verhaal. Rond 20.40uur werd heel duidelijk dat het einde naderde en dat WHOOPI de strijd op moest geven, het dappere meisje was zo enorm moe, ze kon niet meer. Op de bank bij Bernadette thuis onder diens liefdevolle zorgen en met Elke op de achtergrond via de Skype, overleed podenca WHOOPI  20 minuten later.

 

whoopi-3Whoopi met Pip

whoopi-1Whoopi, Fientje, Pippy

 

WHOOPI (voorheen MELA) werd geboren in april 2007 en werd destijds op 17-7-2007 te vondeling gelegd in een doos samen met haar zusje FIENTJE(voorheen ELINE) en 2 pointer pupjes QUINCEY & LINDSEY.

doos 17-7-2007vondelingetjes

 

WHOOPI (Mela) werd op 25-8-2007 door Bernadette van Dam geadopteerd. Haar zusje FIENTJE (Eline) werd een paar maanden later ook door Bernadette opgenomen zodat de zusjes herenigd werden. Na zo'n slechte start kregen de beide podenca zusjes het supergoed in huize van Dam.

BEDANKT BERNADETTE voor alle goede zorgen en liefde waarmee jij deze beide meisjes maar ook vele andere hondjes hebt omringd en nog doet.

Heel veel sterkte, ik huil met je mee!!!

 

kaars een kaarsje voor podenca Whoopi


Whoop was een hele lieve en supergevoelige podenca. Het zou fijn zijn als mensen een kaarsje voor haar willen branden.


 

whoopi-2podencodag 2009

WHOOPI                                                                           BERNADETTE met FIENTJE & WHOOPI en zoontje TOM.

 


En ook weer een mooie foto van NICA / Mon Petit  vanuit Groningen

nica

Goed nieuws voor ELMO.

Canicrosser Pieterjan Griep die deze week met een aantal honden kwam rennen en veel tijd tussen de hondjes doorbracht kiest ELMO als zijn toekomstige sportmaatje.

pj 1PJ & ELMO

ELMO kwam destijds samen met zijn moeder Podenca teefje REZA en zijn broertjes en zusjes uit het dodingstation. Het nest met 7 pups werd geboren op 2 oktober 2007 en de pups hadden een erg moeilijke start. Ze hingen aan een zijden draadje en een aantal van hen bezweek verdrietig genoeg. Over bleven teefje MILOE en reutjes FARON, MILO en ELMO.

elmos familie

ELMO, FARON, MILOE & MILO destijds.

Erg verdrietig nieuws was toen ook dat moeder REZA net voor het jachtseizoen op 1-8-2008 van de finca werd gestolen (volgens ooggetuigen) en nooit meer terug werd gezien. 

MILOE en FARON werden vrij snel geadopteerd terwijl MILO en ELMO nog een tijdje samen op de finca bleven totdat ook MILO een eigen thuis kreeg. ELMO bleef over maar heeft gelukkig altijd veel vriendjes op de finca gehad.

MILOE woont in Harlingen, FARON in Eindhoven, MILO in Schipluiden en dan straks ELMO in Hoogvliet.

Het zou leuk zijn om ze nog eens alle vier bij elkaar te zien!