Een serie prachtige foto's van VOSJE vanuit Julianadorp:

vosje-a-1 VOSJE

Het Fuertedog teefje bloeit steeds meer op onder de liefdevolle zorgen van Roland en Wilma Heling. Hartstikke fijn!

vosje-a-2 VOSJE

vosje-a-3 VOSJE

 

Leuke plaatjes, SILVA & MORENA samen op de bank in huize van der WIEL.

silva-thuis SILVA & MORENA

Het gaat goed:

silva-eSILVA & MORENA

Ondanks de verboden toegangsborden bij de ketting aan de ingang van de finca, doken er vanmiddag plots 2 mannen op bij de omheining. Ze wilden een jonge Pitt Bull danwel Stafford mix kwijt  " De hond was leuk als klein pupje maar werd nu toch wel te groot en sterk om in huis te hebben. Hij was al naar de tuin verbannen aan een ketting. Echter hij begon (uit verveling) in de tuin te graven en dat mocht natuurlijk niet. Het ging ze eigenlijk wel aan het hart om de pas 7 maanden oude ROCO af te geven in het dodingstation dus moest Elke hem maar opnemen".

Makkelijk toch, schuif je verantwoordelijkheid maar af en dump maar op de Fuertedogs finca.

roco-webROCO

 

Een leuk beest die ROCO , met veel opgekropte energie want hij zit waarschijnlijk al enige tijd vastgeketend aan een ketting in de betreffende tuin.

Het had wel een jongere broer kunnen zijn van Fuertedog GOLFO.

Iedere hond verdient in Elke's ogen een kans, alleen zit Elke qua mogelijkheden en overbelasting in haar ééntje al een hele lange tijd aan haar tax en dat doet een flinke aanslag op haar gezondheid. In het belang van de reeds op de finca verblijvende honden moet ze dus ergens een grens trekken en ze wil en kan voorlopig als het enigszins kan gewoon geen extra honden opnemen. En een reu als ROCO is toch ook niet zomaar even een hond.

Afgesproken werd dat de mannen ROCO toch weer mee naar huis namen en dat Elke via haar contacten zou proberen om zsm een noodopvang voor ROCO te regelen en de mannen zou laten weten als er ergens een plekje voor ROCO beschikbaar zou komen.

Dus voor liefhebbers van dit type hond:  

Wie helpt ROCO en voorkomt dat hij eerdaags eindigt in het dodingsstation?

Het liefst mensen met de ruimte en tijd om deze jonge reu te begleiden en op te voeden want daar is het de eerste 7 maanden van zijn jonge leventje niet echt van gekomen.

Er is een vlucht beschikbaar op 26 mei.

Op 12 mei is het mogelijk om ROCO te laten castreren. Kosten EUR 80.

Wie helpt ROCO?

Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Donaties voor de castratie (EUR 80)  en de vlucht (EUR 60) zijn welkom op de Fuertedogs bankrekening

 

Stichting Fuertedogs
ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten

 

 

 

 

 

 

Onlangs was de adoptante van MORENA, Marian van der Wiel voor een klusvakantie op de finca en daarbij werd ze een beetje verliefd op podenca teefje SILVA die nog maar relatief kort op de finca verblijft.  Aangezien manlief eigenlijk één bengeltje in huis ( MORENA) wel genoeg vindt, was het even een beetje onderhandelen daar thuis. Het resultaat, SILVA is van harte welkom om in opvang te komen in huize van der Wiel. (Dank je Frans Smile)  En wie weet verovert SILVA ondertussen gewoon stilletjes het hart van de heer des huizes.

silva-fue SILVA

Dankzij familie de Geus-van Soest ofwel Nel & Jan en Suzanne & Niels uit Stellendam kon SILVA vanavond rond 20.10uur mee op de vlucht naar Schiphol. Hartelijk dank!  

En daar ging ze dan. Oef spannend voor SILVA.

silva-vpSILVA op reis

De verwachte aankomsttijd in Amsterdam stond gepland voor 01.35 uur. Een latertje dus voor familie van der Wiel uit Arnhem en voor Pa Kaaskooper die zoals al vele nachten eerder toch maar weer bereidt is om voor de aankomende Fuertedoggies zijn nachtrust te verstoren. THANKS PA!

Aankomst SILVA op Schiphol:

silva-nld SILVA aankomst

 

En MORENA was ook mee om haar nieuwe huisgenootje te verwelkomen. De eerste kennismaking verliep voorspoedig, hopelijk hebben ze de komende tijd veel plezier samen.

 

 

 

Vandaag ging ELMO voor het eerst mee trainen met het Canicross team. Dit keer bezochten ze Bussum.

ELMO vond het erg leuk en kon goed meekomen.

Voorafgaand aan de training zag hij voor het eerst ook MICK weer terug sinds beiden de Fuertedogs finca hebben verlaten. Op de foto Fred, het baasje van MICK samen met MICK en ELMO.

elmo-1-5ELMO & MICK

En een filmpje, ELMO en MICK in aktie op de Canicross training van 1 mei  in Bussum :

http://www.youtube.com/watch?v=Z3Dw6iZsEgc&feature=related  

 

En nog een filmpje van MICK tijdens de Canicross trainng van 4 mei in Castricum

http://www.youtube.com/watch?v=o9fyp2aYz8k

 

Krijg je ook zin om te canicrossen, ga dan een keer mee met de training. Meer info: http://www.canicrossnederland.nl/

Of volg het BLOG van Marianne en Fred, de baasjes van MICK:  http://blogger.xs4all.nl/hazelind