Vanavond rond 19.55 uur vertrokken er maar liefst 6 Fuertedogs honden richting Nederland.

vlucht-4-8-11 6 Fuertedoggies

Zo ging bijvoorbeeld de nog steeds erg verlegen RUSTY mee die reeds sinds januari 2009 op de Fuertedogs finca verbleef en destijds door Elke uit het dodingsstation van La Pared gehaald werd. Dankzij een lieve familie uit Hoenderloo kreeg de verlegen reu opeens een kans en mag hij stap voor stap het leven buiten de beschermde finca leren kennen, met een oude reu des huizes om zich aan op te trekken. Zet 'm op Rusty, het komt allemaal goed!!

rusty-sch RUSTY 

Naast Rusty was daar ook eindelijk een sportieve familie die op podenca HILDA viel. Zij werd in januari 2008 op de allerlaatste moment uit het dodingsstation gehaald en verbleef sindsdien bij Elke. Dat is een lange tijd en het afscheid viel dan ook zwaar maar nu heeft de oh zo aanhankelijke HILDA haar eigen familie en hoeft ze de aandacht niet meer te delen met zoveel andere honden. Geniet maar lekker Hilda!

hilda-fincaHILDA finca

hilda-fueHILDA schiphol

En ook reutje TYMO kreeg z'n kans. TYMO werd op 28-4-2011 door Elke van de weg gehaald nadat hij al een paar keer bijna werd geschept door een voorbijrazende auto. Voortaan mag TYMO langs het strand van Katwijk aan Zee rondstruinen. Heerlijk voor hem!

tymo-fueTYMO FUE

tymo-nldTYMO Schiphol

En naast de 3 adoptiehonden mochten er ook nog eens 3 Fuertedoggies in opvang.

Zo ging JELLE op weg naar familie Triep-Vrieling waar B-pup BRITT ook verblijft en podenco NANDO al weer lange tijd zijn eigen liefdevolle thuis heeft. Nu dus met gezelschap van JELLE & BRITT.   Bedankt Marian en Peter voor de gastvrijheid voor deze Fuertedoggies.

jelle-vpJELLE in opvang

En het kleine grut dat onlangs op 27-7-2011 op de laatste nipper uit het dodingsstation werd gehaald was inmiddels ook in staat om te vliegen en mochten op een certificaat van de dierenarts mee naar Nederland. Zusje

XARA kon in opvang bij Marleen Wanrooy in Goor.

Zusje XIBA in opvang bij Louise Bol in Bergen op Zoom, alwaar Fuertedoggies RIKKI ( ELLIOT) en TARA ( LIZZY) al weer een tijd hun eigen thuis hebben.

xara-xiba-fueXARA & XIBA 

Zodoende dus gingen er 6 hondjes op weg naar een nieuw leven.

Met heel veel dank aan de vluchtpartners die bereid waren de hondjes mee op de vlucht naar Nld te nemen.  

Kim Beijen,  Pleun van Vliet en partner Verheen uit Adam  en Denise Meulenberg & Maarten Dittmar allemaal hartelijk dank!

vp-augsept 2011Vluchtpartners

Vanmorgen om 9 uur werden er 4 teefjes gesteriliseerd:  CHEY,  LI, GYPSY & CYLIA.

steriel4-8

Daarvoor werd 3 maal EUR 110 en 1 maal EUR 130 uit het sterilisatiepotje gebruikt.

Bij deze:  DANK aan de mensen  die gedoneerd hebben voor de sterilisatie /castratiepot of dit nog gaan / willen  doen.

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten

IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A

 

Tussen alle zorgen en drukte door is het ook goed om even stil te staan bij de positieve dingen.

BOBO, de destijds op 15 mei 2011 in zwaar verwaarloosde toestand binnengehaalde Deense Dog, maakt het erg goed.

Vergelijk zijn toestand van afgelopen mei met een recentere foto en zie het verschil.

bobo-meiBOBO bij aankomst

 

bobo-augBOBO-aug 2011

De 3 kleinste pupjes van de groep hondjes die afgelopen 27-7-2011 op de valreep uit het dodingsstation werden gehaald, zijn gelukkig ook aan de beterende hand. Hoewel ze in behoorlijk verzwakte toestand op de finca aankwamen bleken deze beestjes over een goed herstelvermogen te beschikken. Gelukkig maar!

tj-pupsde jongste TJ-pups

Vandaag was het DELTA duidelijk aan te zien dat ze een flinke operatie achter de rug had. De eerder toegediende morfine was uitgewerkt en ze mocht geen gewone pijnstillers ivm haar toestand. Arme DELTA. Een triest hoopje vandaag, hopelijk trekt de pijn snel weg.

delta-operatie-c

 

Podenco ALONSO is ondertussen een beetje bekomen van de shock van het paniekincident. De wonden hebben tijd nodig om te genezen maar het komt wel goed met hem.

Een foto van ALONSO in betere tijden:

alonso-2