Zorgelijke tijden op de Fuertedogs finca. 

Veel tegenslagen en problemen ( auto die niet start, gebrek aan water op de finca, overlast van jagers met hun buksen, een flinke rattenplaag, etc) naast de zich eindeloos opstapelende taken op de finca en rondom de Fuertedogs roedel en bovenal de intensieve aandacht die de zorgenkindjes vergen. Pfff, het is om moedeloos van te worden. HELP!

Naast de drie ukkies zit ook het pas op de finca gekomen timide teefje MISSY niet lekker in haar vel. Dierenartsen kunnen niets vinden maar ze maakt geen fitte indruk en zit niet lekker in haar velletje.

missy MISSY

 

Ook reutje JED die pas kort op de finca verblijft en vorige week gecastreerd werd ligt in de ziekenboeg. Het oh zo vrolijke mannetje heeft het moeilijk en knapt niet op.  Overdag wordt hij verzorgd in de kliniek en s'nachts wordt hij verzorgd door Elke zelf opdat hij niet in z'n uppie in de kliniek ligt omdat er tussen 21.00 en 09.00 niemand in de kliniek aanwezig is . JED ligt aan een infuus en gaat zienderogen achteruit. Het ziet er erg somber uit en het voelt erg machteloos.

jed- JED in betere tijden

 

Daarnaast vandaag ook weer een triest geval.  

Een Canarisch herderpupje opgeknoopt aan een touwtje, vandaar dat ze gedoopt is tot ROPEY ( naar touwtje in het engels).

Ze heeft nog weinig goeds leren kennen van de mensheid en is erg paniekerig. Dat heeft even tijd nodig en die krijgt ze op de finca.

Wat een aandoenlijk beestje

ropey ROPEY ( = touwtje) 

 

 

 

Na een telefoontje van de gemeente dat er 3 ukkies in een doosje voor het dodingsstation waren gedumpt, heeft Elke er sinds een aantal dagen nog drie piepkleine pluizebolletjes bij.

l-pups drie ukkies

 

De kleinste heeft maar een gewichtje van 400 gram en de grootste 600 gram, zo kwetsbaar en klein, zonder moeder.

Oeff, hopelijk gaan ze het redden. Ze hebben zo weinig kans.

Waardeloos weer dat mensen zulke kleine, onschuldige wezentjes zomaar in een doosje zonder moederhond kunnen afdanken en voor het dodingsstation neerzetten.

 

NOG een zorgenkindje?

Vandaag kwam er een noodtelefoontje van een Duitse kennis.

Een aantal dagen eerder had de dame al gebeld met het verzoek om twee Podenco pupjes uit het dodingsstation van La Pared op te nemen. Echter met de ongeënte piepjonge hondjes op de finca en de aanwezigheid van meerdere zorgenkindjes die intensieve zorg en aandacht nodig hebben, naast de toch al zware dagelijkse gang van zaken en zorg voor de 115 honden tellende Fuertedogs roedel, zag Elke dat niet zo zitten.

Nu belde de dame in tranen op dat één van de twee podenco teefjes dood naast haar zusje lag of Elke alsjeblieft iets voor het andere hondje kon doen. En dus werd het overgebleven pupje naar de finca gebracht.

kiki-- podenca pupje / KIKI

Op het eerste gezicht leek het kleine podenca dametje in orde maar uit voorzorg  toch maar even voor een checkup naar de kliniek gebracht. De dierenarts kon ook niets vinden, dus het is afwachten of het dametje wat onder de leden heeft.

 

En doe ook nog maar een hondje extra erbij:

Op de terugweg van de dierenarts werd er nog bijna een reutje platgereden. Geen chip en je kan hem daar moeilijk op de weg achterlaten.

Dus de reu ook maar ingeladen en zodoende nog weer een hond extra voor de Fuertedogs roedel. 

roy-- ROY

 

Vanmorgen vlogen ARON, CID en FENNA naar Nederland.

vlucht 14-8-11 --Aron-Cid-Fenna

Onder begleiding van vluchtpartner Astrid de Kam die de afgelopen weken op de Fuertedogs finca heeft geholpen vertrokken de 3 honden rond 09.55 uur richting Amsterdam, waar ze rond 15.30 uur op Schiphol verwacht werden.

vlucht 14-8-11 --1vertrek 

 

S'avonds ging Elke nogmaals naar de luchthaven om te proberen of ook cocker-spaniel BRENN mee kon op een vlucht naar Nederland.

Gelukkig bood Familie Gielen uit Almere spontaan aan om BRENN te vliegen. En dus kon ook BRENN op weg naar een nieuw leven op Hollandse bodem.

Familie Wilma Verkaik in Ijsselstein zal dit mooie, lieve Cocker-reutje de komende periode opvangen en wegwijs maken. Gelukkig een heel ander lot dan BRENN op 27-7-2011 in het dodingsstation voor ogen stond. 

 

vlucht 14-8-11 --2BRENN 

 


Heeft u interesse in Fuertedoggies  BRENN danwel  FENNA ?

Zij zijn beiden nog op zoek naar een liefdevol thuis. Ze worden opgevangen in IJsselstein en zijn aldaar te bezoeken.

Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vanmorgen werden JED & OWEN gecastreerd , twee leuke, vrolijke hondjes die sinds 9-8-2011 op de Fuertedogs finca verblijevn

castratie12-8

Voor de castratie van deze twee vriendjes werd 2 maal EUR 80 uit het castratiepotje gebruikt.

HARTELIJK DANK aan de mensen  die gedoneerd hebben voor de sterilisatie /castratiepot of dit nog gaan / willen  doen.

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289 
te Vleuten
IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A

 

Maar liefst ACHT  van de op 27 juli 2011 geredde TJ-doggies (dodingsstation TuineJe) konden vanavond al mee op de vlucht naar Nederland:

 

LI - FLOYD - MARA - GYPSY - MACY & MAIKEY - CHEY - SAMMY

 

vlucht 11-8-2011 8 TJ - doggies

 

HARTELIJK DANK aan de VLUCHTPARTNERS die allen spontaan op de luchthaven bereid waren om de hondjes te vliegen:


vlucht 11-8-2011 --1 vertrek


* Myra Broekman voor het vliegen van Fuertedoggies GYPSY & LI


* Kara Ernest / van der Meijden & friends voor het vliegen van Fuertedoggies MAIKEY & MACY 


* Danique Mos voor het vliegen van Fuertedoggie FLOYD 


* Mara Mos & moeder Struick voor het vliegen van Fuertedoggie MARA


* Ester Vissers & Dimitri Verpaalen  voor het vliegen van Fuertedoggies  CHEY & SAMMY

 

 

 

Ondanks het late nachtelijk tijdstip waarop de twee vluchten op Schiphol aankwamen, stonden de adoptanten en opvanggezinnen vol verwachting

op hun hondjes te wachten.

 

vlucht 11-8-2011 --2 aankomst 

 

 

Gelukkig kregen bovenstaande 8 hondjes een kans en kunnen zij aan een nieuw leven in Nederland beginnen.

Dit in tegenstelling tot al die prachtige, onschuldige honden die op die trieste woendagmorgen van 27-7-2011 allemaal wel zijn afgemaakt.