Eindelijk goed nieuws voor NOORTJE.

Het heeft lang geduurd maar dit mooie, zwarte dametje heeft inmiddels haar eigen thuis bij een leuke familie in Hazerwoude-Dorp. 

Ondanks de vele serieuze en veelbelovende adoptieaanvragen voor Noortje van de afgelopen maanden kwamen deze op de één of andere manier allemaal niet rond. Het eigen nestje voor Noortje bleef uit. NOORTJE verbleef al langere tijd op de Fuertedogs finca voor zij met goede zorgen omringt werd door de Fuertedogs vrijwilligsters in Nederland.

Maar goed waar je lang op moet wachten is het meestal meer dan waard en Noortje gaat een veelbelovende toekomst tegemoet en gaat voortaan door het leven als DOORTJE

Wij wensen DOORTJE en haar nieuwe familie samen een fijne toekomst toe.

 

  noortje-1 noortje1a

 

 

 

 

 

MICKEY, het 9 jaar oude getraumatiseerde reutje dat al langere tijd op de Fuertedogs finca verbleef , logeert  sinds een tijdje bij het Engelse echtpaar van Daisy. Terwijl Daisy op de finca haar pupjes verzorgde kwam het koppel regelmatig op kraamvisite. Zij hadden erg te doen met Mickey. Mickey is een zeer moeilijk plaatsbaar hondje. Hij heeft vanwege zijn trauma's in het verleden maar bar weinig vertrouwen in de mensheid en kan daardoor nogal eens onvoorspelbaar uit de hoek komen. Hij raakt dan van het ene op andere moment in paniek en bijt om zich heen. Menig fincabezoeker als ook Elke zelf liepen weleens een beet of kwetsuur op.

Het arme reutje kan het helaas niet helpen, hij heeft iets teveel deuken opgelopen en een hoop baggage uit het verleden.

Desondanks wilde het oudere echtpaar arme Mickey een kans geven. Het koppel woont in een rustige buurt met een grote omheinde tuin waar Mickey lekker zn gang kan gaan. Omdat de kansen op een eigen thuis voor Mickey zo gering zijn en Elke zo dicht bij het koppel in de buurt woont werd besloten om het er op te wagen. Mocht het niet lukken dan zou Elke het reutje binnen no time weer op kunnen halen.

Maar het echtpaar houdt niet van opgeven en ondanks de nodige bijtincidentjes en gekwetste vingers blijven zij voor Mickey gaan. Vooral de heer des huizes voelt Mickey goed aan. Mickey is enorm opgebloeid en heeft veel minder stress dan in de grote roedel op de finca. Zijn longklachten zijn zo goed als verdwenen en stapje voor stapje gaat het beter. Zo als het er nu voor staat mag MICKEY de rest van zijn leventje bij deze lieve mensen blijven. Duimen voor Mickey.

Namens MICKEY veel dank aan Jim & Claudia de Droog als ook aan de donateur van EL CAPITAN ANIMAL-PROJECT die hem reeds gedurende langere tijd op afstand een warm hart toedragen en financieel ondersteunen. 

 

 

mickey- mickey-1 mickey-2  

 

 

 

 

 

 

DAISY, het hondje dat op 12 maart 2010 beviel van de 5 T-pups  gaat lekker.

Nadat DAISY beviel en een paar maanden met haar pupjes (Tahiti, Tara, Tai chi, Tirza & Tijn) op de finca verbleef , woont DAISY bij het  Engelse echtpaar dat haar destijds van de straat haalde. Ze is op haar plekkie bij dit koppel in het nabijgelegen dorpje Triquivijate en wordt verwend met lekkere hapjes. Dankzij een donatie van Marly Caron kon het moederhondje gesteriliseerd worden en ze heeft de operatie goed doorstaan. Bedankt Marly, het gaat goed met DAISY.

 

happy end moederhond daisy DAISY happy end happy end moederhond daisy-3

 

Oude MR. CHIMO die al langere tijd niet lekker ging heeft baat bij de dagelijkse dosis pijnstilling.

In april werd geconstateerd dat MR CHIMO lijdt aan het CAUDA EQUINA SYNDROOM en daarvoor dringend pijn- en ontstekingsremmers nodig had.

Dankzij de maandelijkse ondersteuning van Ada van Kooten, Vivian Doodeman en Erica Zuidendorp / Bax uit Nederland en van EL CAPITAN ANIMAL PROJECT uit Duitsland wordt MR CHIMO inmiddels dagelijks voorzien van zijn dosis PREVICOX tabletten. CHIMO zit sindsdien duidelijk beter in zijn vel en beweegt zich soepeler en lijkt aanmerkelijk minder last van zijn kwaal te hebben. Laten we hopen dat oude CHIMO met deze medicatie goed blijft gaan.

Namens MR CHIMO dus hartelijk dank aan de genoemde dames voor jullie steun op zijn oude dag.

mr chimo-2 mr chimo-1 mr chimo_1

 

Terugblik CHIMO's nieuws (1-4-2010)

01-04-2010 - MR. CHIMO naar de dierenarts: diagnose luidt "CAUDA EQUINA SYNDROOM".
Mr. CHIMO is de laatste tijd duidelijk in minder goede doen. De 12-jaar oude reu die een zwaar leven achter de rug heeft als hond van een geitenhoeder, wiens tanden werden afgezaagd en volgens ooggetuigen in het verleden menige stokslagen heeft gehad, heeft al langere tijd moeite om s'morgens overeind te komen en huilt 'nachts af en toe van de pijn als hij van ellende niet weet hoe hij moet liggen. Problemen lijken vanuit de lage onderrug uit te stralen naar de benen waardoor hij niet of met veel pijn overeind kan komen. Als hij dan éénmaal een aantal passen heeft gezet, gaat het beter. Röntgenopnames wijzen op problemen in de bundel van de wortels van alle ruggemergzenuwen onder de eerste lendewervel (= cauda equina). Volgens de dierenarts valt er niets aan te doen, alleen een recept voor pijnstilling en ontstekingremmers met een dubbele dosis op momenten dat het op z'n ergst is. De voorgeschreven PREVICOX 227 mg tabletten kosten EUR 57,- voor 30 tabletten. CHIMO heeft er miniaal 1 per dag nodig. Elke zoekt een sponsor voor de pijnstilling van oude MR CHIMO. Wie helpt deze oude aandoenlijke reu met zijn behandeling?


 

Oude, geliefde CHISPA werd maar liefst 16 jaar! Al lange tijd had Chispa ernstige hartproblemen maar tot verbazing van de dierenartsen leefde ze met al haar ups en downs gewoon vrolijk door. Afgelopen week had CHISPA het wederom zeer moeilijk maar na aanpassing van de medicatie leek het weer beter te gaan. Helaas voor korte duur. Afgelopen nacht ging het mis en gedurende de dag lag zij aan de beademing. Tussen de middag leek zij beter te gaan maar tegen 16uur kreeg ze het weer zwaar. CHISPA stopte rond 18h42 met ademen. Podenca koningin CHISPA is niet meer. Rust zacht "mi REINA".

image3389-10-3941 image3390-10-3951 image3391-10-3961

CHISPA is begraven op haar favoriete plek in de duinen waar zij heel wat voetstapjes heeft liggen.