Met een takelwagen werd vandaag het nieuwe hekwerk afgeleverd. Dankzij een aantal recent ontvangen donaties kon er weer wat hekwerk worden aangekocht. 

kl-a kl-a-1 kl-a-2 kl-a-3

De komende tijd kunnen er daardoor weer een aantal verbeteringen op de finca worden doorgevoerd.

Zo komt er nog een aparte kennel tussen het terras en het reeds bestaande nachtverblijf als ook een tweetal nog ontbrekende sluizen en een aantal deuren.

Daarnaast zal het enorme achterterrein worden opgesplitst in 2 aparte velden.

 

 

Gelukkig geen incidenten op het fincaterrein tijdens de eerste jachtdag 2010.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de eerste jachtdag voor Elke en de fincahonden dit keer buitengewoon rustig verlopen. De groepjes jagers met honden, fretjes en stokken bleven dit keer overwegend buiten de als privé-terrein aangegeven gebieden en zorgden voor weinig overlast. Rondom het fincaterrein waren dit keer ook beduidend minder jagers aktief dan andere jaren.  Hopelijk geldt dit straks ook voor de resterende 11 jachtdagen.

Morgen is het 8 augustus 2010 en begint op Fuerteventura het jaarlijkse jachtseizoen weer.

Gedurende 12 zondagen mag er weer gejaagd worden.

De podenco's en pointers worden van de ketting gehaald en men gaat op jacht naar konijnen (met podenco's) en naar perdissen (met pointers).

De eerste 4 weken mag er alleen met honden en met behulp van fretjes gejaagd worden. De zondagen daarop mag men zich ook uitleven met een jachtgeweer.

Op de Fuertedogs finca heeft Elke vandaag nog een laatste ronde over het uitgestrekte terrein gemaakt om samen met Martin Leppers (klusvakantie) nog een aantal "verboden te jagen" bordjes op te hangen. Hopelijk helpt het ook dit jaar weer om de jagers van het 127.000m2 tellende terrein te weren zodat er zo min mogelijk stress ontstaat onder de 85 honden tellende Fuertedogs roedel.

 

jachtwerende bordjes op het terrein

 

Voor de zekerheid blijven Elke's podenco's morgen zoveel mogelijk binnen, uit het zicht van de jagers. Er worden zo kort voor het begin van het jachtseizoen nogal wat podenco's gestolen. Vaak door jagers die hun eigen honden gedurende het jaar verwaarloosd hebben en daarom elders uitkijken naar honden in betere conditie. Zo is in het verleden, een paar dagen voorafgaand aan de opening van het jachtseizoen, ook podenca REZA van het fincaterrein gestolen. REZA is de moeder van ELMO en is helaas nooit meer teruggezien.

Hopelijk verloopt de eerste jachtdag morgen rustig.

Er gaan geruchten dat er dit jaar erg weinig konijnen zijn agv het gebrek aan water door de geringe regenval van de afgelopen 'winter'. Dat zou kunnen betekenen dat het jachtseizoen zal worden ingekort. Laten we het hopen. Anderzijds zal dat waarschijnlijk wel betekenen dat er weer meer jachthonden gedumpt zullen gaan worden.

 

 

 

Gelukkig is de website www.fuertedogs.com sinds vanmorgen 11 uur weer online.

Het domein  www.fuertedogs.nl was eerder deze week al geaktiveerd.

Verder is www.fuertedogs.eu vanmorgen op hetzelfde moment als www.fuertedogs.com de lucht in gegaan.

 

De website www.fuertedogs.com ging rond het middaguur toch uit de lucht agv het overzetten naar de nieuwe server.

Op www.fuertedogs.nl is de website momenteel wel te bezoeken.

We hopen dat ook www.fuertedogs.com zo spoedig mogelijk weer online is. Excuses voor het ongemak.