Vandaag is de 2e jachtdag ook weer boven verwachting rustig verlopen.

Het is verbazingwekkend hoe weinig jagers zich dit jaar rondom het fincaterrein ophouden.

Er waren gedurende de dag wel steeds wat groepjes jagers met hun honden om en nabij de finca maar ze bleven keurig buiten de als privé-terrein aangegeven signalering. Zo kan het blijkbaar ook; TOP!

 

 

Vrijwilliger Martin Leppers trakteerde SANTI & MORENA op een uitje naar het strand.

De twee pups hebben zich kostelijk vermaakt.

De heenrit in de auto vonden ze nog wel wat spannend, zo vaak zaten ze als pupje nog niet in de auto.

Echter na een paar uurtjes ravotten in het zand sprongen ze moe maar voldaan zonder problemen de auto in voor de rit terug naar de finca.

 

strd-a strd-a-1 strd-a-2 strd-a-3

SELMA gaat de laatste tijd erg lekker. Ze is zo'n dankbare hond en altijd vrolijk ondanks haar handicap. Ze hobbelt graag over de finca en komt ondanks haar beschadigde achterlijf toch verrassend snel vooruit. Ze geniet van haar vrije leventje na voorheen zo lang aan de ketting te hebben gelegen.

Het heeft enorm lang geduurd voordat er eindelijk een stevig beschermlaagje groeide op de zo lange tijd opengebleven wonden op / onder de verbrijzelde voet. SELMA liep daarom lange tijd met een ingepakte voet. De laatste tijd mocht de sok uit, wel zo luchtig onder de warme Canarische zon. 

s-1

Helaas heeft SELMA bij een tochtje over het hobbelige fincaterrein haar redelijk genezen klompvoet onlangs weer opengehaald.

Zeer vervelend voor Selma omdat in één keer een groot deel van het eerder zeer langzaam aangegroeide, beschermende weefsel nu weer verdwenen is.

 s-2 s-3

Het is zoals het is, SELMA's voet wordt voorlopig weer ingepakt en mettertijd zal de open wond hopelijk weer genezen.

Wilt u SELMA een hart onder de riem steken dan zijn donaties om kauwbotten te kopen zeer welkom.

SELMA is namelijk verzot op lekkere kauwbotten en dat is momenteel een aangenaam tijdverdrijf nu ze ter wille van haar voet weer meer rust moet houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag kwam Tessa van Arum van www.perroinfo.nl aan op de Fuertedogs finca voor een 10-daagse klusvakantie.

Oeff, het was even slikken voor Tessa. Wat een stof en ook de al 2 dagen aanwezige hete föhnwind vanuit Afrika was flink wennen. Bovendien was er op de finca op dat moment geen water vanwege een lek in het nabijgelegen dorp. Oeff, dat viel tegen. Bij aankomst bleek haar slaapplek ook iets minder comfortabel dan stilletjes gehoopt. De Fuertedogs finca is echter op-en-top een doghome en meer dan een simpele slaapplek heeft Elke niet te bieden. Alle binnenkomende gelden worden besteed aan de honden en aan de verbetering van de opvang en niet aan comfort voor eventuele gasten of voor Elke zelf.  

ts-a ts-a-1 ts-a-2  

 

Na een eerste kennismaking met de hondjes sloeg de vermoeidheid van de vlucht toe en was Tessa even toe aan een siësta.

 

ts-a-3  ts-a-4

 

Later op de dag gaf Tessa zich maar over aan het enigszins primitieve leven op de stoffige Fuertedogs finca en s'avonds sliep zij (omgeven door hondjes) toch als een roosje.

Kop op Tessa, het stof went vanzelf en de hondjes geven veel terug. Die 10 dagen ' back to basic' overleef je wel!

Martin Leppers verblijft momenteel een aantal weken op de Fuertedogs finca en helpt Elke een handje met de verzorging van de 85 honden tellende Fuertedogs roedel en de dagelijkse werkzaamheden op de finca. Daarnaast doet hij wat kluswerk, zo was hij vandaag bezig om een muurtje te metselen voor de geplande kennel tussen het terras en het reeds bestaande nachtverblijf.

PILA helpt Martin een pootje mee.

kls-1 kls-2

kls-3 kls-4