Vandaag was een verdrietige dag.

De gemeentelijke hondenvangers reden rond in de buurt en vingen enkele podenco's die verdwaald danwel achtergelaten waren tijdens de jacht. Het doet zeer om te zien hoe die arme podenco's werden gevangen en vervolgens weinig zachtzinnig in de zo bekende pick-up werden gesmeten om te worden afgevoerd naar het dodingstation. 

Die zielige kopjes wis je niet snel van je netvlies.

De gemeente Antigua (waar het dorpje Las Pocetas bijhoort) heeft geen eigen dodingstation en deelt 1 vrij klein station met 3 andere gemeenten, te weten Tuineje, Betancuria en Gran Tarajal. Er is in dat ene gedeelde dodingstation dus maar een beperkte ruimte / capaciteit om honden 'op te vangen'. VOL is VOL en iedereen weet onderhand wel wat dat betekent.

Arme honden. Hoewel Elke genoeg ruimte heeft op de finca kan ze in haar ééntje gewoonweg niet meer honden opnemen dan ze momenteel al heeft. En dat doet pijn want iedere hond verdient een kans.

Hopelijk krijgt Elke in de nabije toekomst dagelijks meer structurele hulp ter plekke zodat er nog meer gedaan kan worden voor de honden.

 

 

 

Gisteren was het de derde jachtdag van het seizoen. Dit maal brachten de jagers veel onrust onder de Fuertedogs roedel. Er waren beduidend meer jagers op en rondom het fincaterrein dan de eerste twee zondagen. Men kwam te dichtbij en negeerde de opgehangen " verboden te jagen" bordjes.

22-8-10-jacht

 

 

Al met al een zeer gespannen dag daar de Fuertedogs honden toch al behoorlijk opgefokt waren door twee nachten vol luide muziek en knallen van het dorpsfeest. Gelukkig is deze jachtdag ook weer voorbij. Op naar nummer 4 aankomende zondag.

Vanmorgen is LINDO op de vlucht naar Nederland gegaan onder begeleiding van Tessa van Arum die gedurende 10 dagen kwam helpen op de finca.

lndo

 

LINDO verblijft in Haarlem waar hij omringt wordt door de goede zorgen van Claudia de Droog en haar kinderen Jim & Hannah.

Het gezin adopteerde destijds SUNNY en LINDA ( nu Linny) en bovendien is ook Fuertedoggie NINI daar nog steeds te gast. Een gezellige boel dus daar in huis met 4 leuke, kleine Fuertedogs hondjes.  Bedankt Claudia!

Het vuurwerk was vanavond wel erg dichtbij, namelijk in Las Pocetas zelf, het dorpje waar de finca ligt. Vooral teefje April raakt bij vuurwerk doorgaans flink in paniek. Ze probeert dan uit te breken om te vluchten en is in haar blinde paniek zo oersterk dat ze tot rare dingen in staat is. Zo heeft ze zichzelf in juni tijdens het vuurwerk bijna gewurgd door haar kop tussen de spijl van een stevig gesloten ijzeren deur te wringen waardoor ze vervolgens bijna gewurgd werd. Gelukkig is het toen met een gekneusde keel / nek nog goed afgelopen.  
april-a april-b
Als er vuurwerk verwacht wordt slaapt APRIL daarom normaal gesproken in de auto omdat ze zich daar wel veilig voelt en dan geen uitbraakpogingen doet. Helaas is Elke's auto tijdelijk uit de running en had April het vanavond erg moeilijk.
Een tripje van vrijwilligers liep uit op een kapotte oliecarter met alle gevolgen van dien. Hopelijk is Elke's bestelautootje snel weer gerepareerd want de feesten en het vuurwerk houden nog wel even aan en dus mist April haar veilige plek. Bovendien ligt de Fuertedogs finca in 'the middle of nowhere' en zonder auto kunnen Elke en de honden geen kant op. Het is dus duimen dat de honden deze autoloze dagen geen urgente dierenartsbezoeken nodig hebben

De agenda van de lokale bevolking telt zeer veel feestdagen, ze eren hier nogal wat 'heiligen' met een feestdag. In de tweede helft van augustus en de eerste weken van september zijn de Spaanse dorpsfeesten weer in volle gang. Dat betekent om de zoveel dagen vuurwerk in één van de omringende dorpen te weten Triquivijate, Valles de Ortega, Antigua, Castillo, Los Alares en Las Pocetas. Helaas zijn er een aantal honden in de roedel die flink in paniek raken van de knallen en het siervuurwerk wat op zijn beurt weer aanstekelijk werkt op de andere honden. De nerveuze onrust onder de honden leidt dan helaas ook af en toe tot incidentjes. Hopelijk is men binnenkort weer uitgefeest en keert de rust terug.