Vanmorgen vroeg kwamen er behoorlijk wat groepjes jagers met hun honden over het fincaterrein. Veel opwinding dus onder de Fuertedogs roedel met al die vreemde mannen rondom de finca. Gelukkig vertrokken de meeste tegen het middaguur en was het later op de dag vrij rustig.

jacht-29-8-10 jacht-29-8-11 jacht-29-8-12

Zo ging de 4e jachtzondag in de rij van 12 voorbij.  Veel jagers balen dat er dit jaar geen jachtgeweren gebruikt mogen worden. Niet iedereen houdt zich daar natuurlijk aan want de laatste weken zijn er in de omgeving van de finca zeer geregeld schoten te horen. Iets wat een aantal van de hondjes enorme schrik aanjaagt en dan tot paniekgedrag leidt.

Vandaag was het extreem warm en benauwd op de finca. Tussen de middag gaf de thermometer een temperatuur van maar liefst 43 graden Celsius aan. Vanzelfsprekend hadden de honden het zwaar en ze verslonden liters en liters water. Gelukkig was het niet één van die dagen waarop het water door de lage druk de finca niet kon bereiken en dus kon de 93 honden tellende Fuertedogs roedel naar hartelust drinken.

Op dit late avonduur, te weten 0.45 uur geeft de temperatuur nog zo'n 28 graden aan en is het nog steeds benauwd. 

ROSY & NOSY gaan gelukkig al iets beter.

Vandaag kregen ze bij de dierenarts wederom beiden weer injecties met antibiotica en ontstekingsremmers.

Het hoofdje van ROSY is duidelijk al minder gezwollen en ze heeft ook meer animo. Ze drinkt nu ook zelf terwijl dat in het begin nog met een spuitje naar binnengewerkt moest worden.

NOSY heeft vooral last van de kneuzing van haar kaak en houdt haar hoofd vanwege de pijn nog enigszins scheef.

De zusjes hebben steun aan elkaar, slapen veel en beginnen ook goed te eten.

nosy  rosy

Vandaag kwam het Duitse echtpaar van gisteren nogmaals terug. Ze hadden op dezelfde plek nog een zusje van het eerder binnengebrachte pupje gevonden. Ook dit hondje heeft een aantal bijtwonden aan het kopje maar minder ernstig dan de eerste. De wonden zitten meer onder de keel en kaken en er zijn wat kneuzingen. Het pupje is gelukkig in betere conditie dan het eerder gevonden zusje.

Het tweede pupje is inmiddels ook onder behandeling van de dierenarts.

Op de neus van het teefje ontbreekt wat pigment, vandaar dat zij tot NOSY is gedoopt. Haar zusje heeft gewoon een zwart neusje en is ROSY genoemd.

Hopelijk knappen NOSY & ROSY spoedig op en houden ze geen blijvende schade over aan hun hoofdjes.

nosy

Vandaag bracht een Duits koppel een pupje naar Elke dat zij hadden gevonden in het zuiden van Fuerteventura.

Het arme pupje van nog geen 5 weken oud heeft lelijke etterende bijtwonden aan haar kopje. Doordat de bijtwonden niet behandeld zijn heeft het arme ding momenteel een nogal vervormd hoofdje agv naar binnengekeerde ontstekingen en kneuzingen agv de kracht van de beten.

 

pup 25-8-10

 

Gelukkig is Elke's auto intussen ook weer gerepareerd en kon het pupje na aankomst gelijk mee naar de dierenarts. Daar heeft het toegetakelde beestje antibiotica en ontstekingsremmers ingespoten gekregen. Dit wordt vrijdag aanstaande nogmaals herhaalt en de wonden dienen om de 4 uur schoongemaakt te worden. Hopelijk gaat het beestje spoedig opknappen,