De drie teefjes KATY, LAYKA & PELUSA ofwel PLUISJE die sinds vorige week op de Fuertedogs finca verblijven zijn inmiddels gesteriliseerd.

Het drietal werd 'thuisloos' nadat het gezin waar ze vandaan kwamen zich door de aanhoudende economische crisis genoodzaakt zag om terug te keren naar hun thuisland.

vl-aa

De meisjes hebben de operatie goed doorstaan. Layka bleef nog een paar uurtjes wat misselijk maar knapte tegen de avond ook weer op.

Pelusa (=Pluisje) is tijdens de narcose ook van haar pluiserige krullenvracht ontdaan en moest even wennen zo zonder haar jasje. Ze heeft trouwens prachtige ogen!

vl-layka vl-katy vl-pluis

Alledrie de teefjes zijn hele leuke, aanhankelijke, lieve beestjes en zijn in goede conditie. Hopelijk vinden ze spoedig een fijn thuis.

 

Heeft u interesse om één van deze drie teefjes te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u deze teefjes op afstand ondersteunen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ps.

Er waren helaas geen donaties binnengekomen voor de sterilisatie van de drie teefjes. Dat betekent dus een flinke aanslag op Elke's sterilisatiepotje. Mocht u alsnog willen doneren voor de sterilisaties dan is dat zeer welkom daar er nog meer teefjes op de finca gesteriliseerd dienen te worden.

Gisteren bij de dierenarts werd Elke om hulp gevraagd ivm teefje KYRA. 

KYRA is een Boxer-kruising, geboren op 4 oktober 2008 met een schouderhoogte van rond de 60cm. Ze is gesteriliseerd en zoekt met spoed een nieuw thuis.

KYRA is afkomstig uit een Spaans gezin dat haar reeds als jong pupje in huis heeft genomen. Helaas moet KYRA nu weg omdat er een 9-jarig zoontje in huis is met ernstige ADHD en andere problemen (agv vroeggeboorte met zuurstofgebrek) die de hond niet met rust kan laten en vervelende dingen met de hond doet. 

Kyra heeft altijd veel geduld met het jongetje gehad maar begint de laatste tijd te grommen en wil graag met rust gelaten worden. Voordat het wellicht uit de hand loopt in het betreffende gezin moet Kyra weg. Als er geen geschikt thuis voor KYRA wordt gevonden voelt de eigenaresse zich genoodzaakt om KYRA af te geven bij het gemeentelijk dodingstation.

kyra-boxer-girl

Kyra is gewend aan andere honden. Ze is de laatste tijd wat terughoudend naar mensen en heeft even tijd nodig om zich open te stellen en te merken dat je het goed met haar voor hebt. Haar vertrouwen is blijkbaar enigszins beschadigd. Ze kan naar vreemden dus in de eerste instantie nogal grommen om ze op afstand te houden tot ze voelt dat het goed zit. Ondanks dat gegrom doet ze geen vlieg kwaad en heeft ze een hart van goud. Ze is duidelijk de dupe van de spanningen binnen de bestaande gezinssituatie en het is voor haar beter om daar weg te gaan.

Wie geeft deze boxer-girl een fijne toekomst?

Het liefst een gezin zonder kinderen en een persoon die stevig in de schoenen staat want KYRA is fysiek sterk en heeft een krachtige energie. Ze trekt ook wat aan de lijn en zou een goede zijn voor hondensport zoals Canicross.

Met wat tijd, geduld, training en vooral liefdevolle aandacht kan KYRA haar verleden achter zich laten en weer een fijne toekomst tegemoet gaan.

Gaat u voor KYRA?

 

KYRA verblijft inmiddels sinds 3-9-2010 bij Elke op de finca. 

 

Heeft u interesse om KYRA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u KYRA op afstand ondersteunen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

  

Vanmorgen werd podenca teefje TILA gesteriliseerd. 

Eénmaal onder narcose werd tegelijkertijd nogmaals een röntgenopname gemaakt van TILA's achterpoot om te bekijken of er door een eventuele operatie nog wat aan TILA's achterpoot te herstellen zou zijn. TILA sleept haar ooit gebroken rechter achterpoot als een soort stijve stok met zich mee, er zit geen enkele buigzaamheid in. Normaal gesproken kan ze echter zeer goed met haar handicap overweg.

TILA is een vrolijk bruistablet barstensvol levenslust en energie en kan ondanks haar stijve poot heel hard meerennen in de roedel. Ze maakt gewoonlijk ook absoluut geen zielige indruk (in tegenstelling tot onderstaande foto's van na de operatie).

Doorgaans is zij namelijk een zeer druk baasje, eeuwig in beweging. Qua kracht en enthousiasme doet ze ook zeker niet onder voor haar roedelgenoten. TILA klaagt nooit ondanks dat ze door haar poot nooit echt comfortabel kan liggen.

tl-x

Nu ze door de narcose en de sterilisatie niet lekker in haar vel zit en gewoonweg wil rusten en bijkomen, valt het des te meer op hoe moeilijk TILA met haar stijve poot onderuit kan liggen. Erg triest!

tl-a-1 tl-a-2 

Hoewel 3 eerdere operaties niet tot de gehoopte resultaten hebben geleid was er nog enige hoop dat er nog iets van de flexibiliteit van het been te herwinnen zou zijn. Helaas zagen de röntgenopnames van vandaag er zeer somber uit. De knie van TILA zit veel te hoog en in een totaal verkeerde positie waardoor het been niet kan buigen en volgens de dierenarts kan dat niet verholpen worden. 

TILA zal dus met haar stijve poot door het leven moeten. Het is zoals het is.

Vandaag kreeg Elke een serie foto's binnen van J-pup JING ( nu  LUNA), het zusje van JACKIE & JILL dat in Gouda woont.

jing-1

Als je zo naar deze prachtige plaatjes kijkt en ziet hoe mooi JING is en hoe sterk ze op haar zusje JACKIE lijkt , dan vraag je je toch af waarom Jackie en Jill nog steeds op de finca verblijven en er zich voor deze leuke honden nog geen adoptiefamilie heeft gemeld.

Hopelijk krijgen Jackie en Jill binnenkort toch eindelijk hun kans en treffen zij het net zo goed als de vier J-pups die reeds in Nederland hun eigen thuis hebben gevonden:

Jones in Rotterdam,

Jing (Luna) in Gouda,

Jazz (Saar) in Lisserbroek

en Jade (Isabela) in Den Haag. 

Alle vier de adoptiegezinnen zijn reuzeblij met hun hond en zijn bereid om eventuele toekomstige adoptanten van Jackie of Jill te woord te staan danwel thuis te ontvangen om kennis te kunnen maken met hun respectievelijke honden opdat men daarmee enigszins een indruk kan krijgen van de nog op Fuerteventura rondlopende zusjes Jackie en Jill. 

Dus wie helpt Jackie en  Jill aan een fijn thuis?

jck jl

De pupjes NOSY & ROSY die vorige week met lelijke bijtwonden op de finca aankwamen zijn aan de beterende hand. Vandaag werden ze wederom door de dierenarts behandeld en die was tevreden over de voortgang van het herstel.

Vooral aan ROSY is duidelijk te merken dat ze zich beter voelt nu de ontstekingen wegtrekken en de pijn minder wordt.

NOSY heeft ook minder last van zn kaak en het tweetal vermaakt zich samen.

n-r n-r-4 n-r-2