Met pijn in het hart en nog steeds een flinke knoop in haar maag heeft Elke besloten om de Podenco reu niet bij de man weg te halen. Op dit moment is het met oog op de veiligheid in de roedel en Elke's toch al voortdurend overbelaste situatie niet verantwoord om nog een dominante reu op te nemen in de Fuertedogs roedel. Het opnemen van deze Podenco reu zou trouwens ook nog weleens kunnen leiden tot soortgelijke 'aanbiedingen' van andere jagers.

Vanmorgen toen Elke op het postkantoor stond te wachten op de gedoneerde postpakketten voor SELMA werd ze aangesproken door een Spaanse man Felix genaamd.

Het gaat om dezelfde man die destijds het diabetische galgo teefje RAFAELA wilde afschieten. RAFAELA is destijds door Elke gered en woont tegenwoordig op de Finca Esquinzo, de Duitse hondenopvang voor oude en/zieke honden. Het gaat haar goed, ze krijgt dagelijks tweemaal insuline injecties en ondanks dat ze zo goed als blind is geworden, is ze happy en ziet ze er fantastisch uit.

Maar goed, de betreffende man zette vanmorgen Elke weer voor het blok dat ze zijn podenco reu ANDREAS moest opnemen omdat hij hem anders eigenhandig af zou schieten. Hij zou hem wel meenemen voor een wandeling, afknallen en begraven. Daar heeft deze man geen enkele moeite mee, meerdere honden gingen ANDREAS reeds voor.  

Dus dit keer wederom de keus aan Elke.  " Ga je me de hond laten afknallen of kom je hem halen?"

Daar sta je dan weer met je rug tegen de muur, de machteloosheid en een knoop in je maag. Het eeuwige spanningsveld van de betreffende hond willen helpen en tegelijkertijd wetende dat je met reeds 95 honden in je uppie meer dan aan je tax zit.  

Wat te doen?  

Je omdraaien en weglopen en je dagenlang ellendig voelen omdat je die hond niet gered hebt en je telkens afvragen of de man hem intussen al heeft afgeschoten, En dan spijt hebben dat je niet hebt ingegrepen?

Of ga je nogmaals over je grens en help je ook deze hond. Een Podenco reu die waarschijnlijk moeilijk plaatsbaar is en terwijl je al rond de 37 Podenco's danwel Podenco-kruisingen hebt zitten.  Bovendien gaat het volgens de man om een dominante reu die niets van andere reuen moet hebben en dus wellicht weleens voor problemen in de roedel zou kunnen zorgen.

Wat een onmogelijke keuze weer.

Roept u maar.

andreas andreas-1

 

 

 

Gisteravond was het feest in het nabijgelegen Antigua, er was een bekende Spaanse band en de muziek ging door tot 6.30 uur vanmorgen. Daarom waren er waarschijnlijk niet zoveel jagers op pad vandaag.

Er waren wel een paar vroege vogels en later nog een groepje opgeschoten lui.  Ze mopperden op Elke's verzoek zich buiten het aangegeven privé-terrein te houden en één van hen liet uiteindelijk uit protest z'n broek zakken. Ach ja... 

 

 

j1 j2 j3 j4

 

Zo ging ook de 5e jachtzondag voorbij, nog 7 zondagen te gaan.

 

 

Er heeft zich in Nederland een opvanggezin gemeld waar boxer teefje KYRA van harte welkom is.

Het gaat om lieve mensen met een grote boerderij die zich inzetten voor honden als KYRA. Ze kan daar zowel lekker buiten als binnen haar gang gaan en krijgt alle tijd om haar verleden achter zich te laten. Deze mensen trainen ook honden en de kans is groot dat KYRA daar ook voorgoed mag blijven.

Elke is op zoek naar een vluchtpartner opdat KYRA zsm naar het opvanggezin in Nederland kan.

kyra-c2

De twee pupjes ROSY & NOSY zijn duidelijk aan de beterende hand.

De bijtwonden genezen voorspoedig en vooral Rosy's hoofd heeft weer een normale vorm vergeleken met haar eerdere 'boksbal'.

De wondjes zijn dicht en de littekentjes zullen hopelijk mettertijd vervagen.

rn-2 rn-3 rn-4 rn-11

Mocht u interesse hebben om ROSY of NOSY te adopteren of meer informatie willen, stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Wilt u ROSY & NOSY op afstand ondersteunen, stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.