Vanmorgen waren er in de omgeving van de finca behoorlijk wat geweerschoten te horen. Dit ondanks dat het dit jaar verboden is om met jachtgeweren te jagen. Een onbehagelijk gevoel want stel je voor dat ze toch per ongeluk of voor de lol één van de honden raken.

Het zou niet voor het eerst zijn. Elke heeft wel eens meer honden met kogeltjes aangetroffen.

De moeder van REMY genaamd ROSA KING ( tegenwoordig Tiffany en sinds 2007 wonende in Nederland) bleek achteraf ook vol te zitten met loodkogeltjes.

Ook werd vorig jaar de toen net vernieuwde waterslang pardoes lek geschoten. 

Jagers dienen op minimaal 300 meter afstand van huizen / privé terreinen te blijven en op een afstand van 500 meter als zij met jachtgeweren jagen, wat dus dit jaar verboden is.

Nadat Elke de mannen op camera vastlegde en zij dat in de gaten hadden, bleven verdere schoten uit en verdween het groepje mannen met hun buksen gelukkig in tegenovergestelde richting.

jacht 12-9-2010

Verder verliep de jachtzondag ook dit keer boven verwachting rustig.

We zitten daarmee op de helft van het jachtseizoen, nog 6 jachtzondagen in het verschiet.

RUBEN de jonge reu die 18-8-10 door Elke van de weg gehaald werd en sterk vermagerd was komt intussen aardig op gewicht.

De dankbare reu gaat lekker en is een leuke, aanhankelijke hond. RUBEN heeft het prima naar zijn zin op de finca.

Hij speelt er lustig op los met zijn roedelgenoten, alleen als er wat lekkers te halen valt kan hij nogal fel uit de hoek komen. Een beetje voernijd is bij hem natuurlijk ook wel logisch omdat hij uit ervaring weet wat honger is.

ruben - ok

Heeft u interesse in RUBEN, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u RUBEN op afstand ondersteunen, meldt u dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hester Schinkel die sinds januari 2010 een fijn thuis geeft aan J-pup JING, nu LUNA, verblijft een weekje op de Fuertedogs finca en geniet van alle knuffels waarmee de honden haar overladen. Vooral voor JACKIE die zo op haar eigen LUNA lijkt heeft Hester een zwak. Ze hoopt dan ook dat JACKIE spoedig een fijn thuis zal krijgen, het liefst zou ze haar zelf mee naar huis nemen.

Ondertussen helpt Hester met de dagelijkse werkzaamheden op de finca.

hester-x

MICK, de mooie grote Podenco kruising die sinds juni 2010 in Heemstede woont en met zijn baasjes Fred & Marianne traint voor de Canicross evenementen gaat lekker. Hij heeft het erg naar zijn zin en is verknocht aan zijn huisgenoot DINO.

En onderhand begint hij ook sportief  in goede vorm te komen. MICK stond onlangs voor het eerst op het podium door de 3e plaats te halen.

Goed zo MICK!

mick-3

Bobtail ALEX zoekt een ander thuis en verblijft tot dan op de Fuertedogs finca.

ALEX is een aandoenlijke reu van 2007 en komt uit dezelfde gezinssituatie als boxer teefje KYRA.

Beiden honden werden de dupe van de kuren van het hyperactieve 9-jarige zoontje van de voormalig Spaanse eigenaren. 

ALEX is een goedzak en past zich prima aan in de roedel. Hij mag dan nogal groot zijn, hij vertoont geen enkele neiging om zich te laten gelden tov de dominante honden in de roedel.  Hij is erg op contact met mensen gericht en nieuwsgierig van aard. Hij volgt graag. Een hele leuke hond.

alex-bobtail

Mocht u interesse hebben om ALEX te adopteren of meer informatie willen, stuur dan even een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u ALEX op afstand ondersteunen, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.