Mooie foto's van NATA, het zusje van Podenco NASH dat met haar baasje naar het strand ging. 

nata-a NATA

Moeder SYRA maar ook broertje NASH lopen nog bij Elke op de finca rond. Terwijl Nata's andere broertje NANDO in Nederland woont en broertje NATHAN (nu Benny) net als Nata zelf ook in België. Allemaal zulke leuke honden die ieder hun kans kregen en een fijn thuis hebben;

Ondertussen wordt het echt tijd dat broer NASH ook zijn eigen familie treft.

Wie geeft deze mooie Podenco reu zijn eigen fijne thuis?

nash-a NASH

Heeft u interesse in NASH stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u Podenco NASH op afstand ondersteunen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Boxer teefje KYRA wacht in tegenstelling tot de eerdere berichtgeving toch nog op een fijn thuis.

Via een andere organisatie had zich naar het leek een prima gezin gemeld en het zag er allemaal veelbelovend uit.

Een mooie kans voor KYRA.

Er werd daarom gezocht naar een vluchtpartner en die liet ditmaal helaas nogal lang op zich wachten.

Ondertussen kwam vandaag het bericht dat het betreffende gezin door omstandigheden is afgehaakt en voor een andere hond gaat.

Jammer voor KYRA, maar blijkbaar moest zij daar toch niet zijn. 

kyra

KYRA is een fantastische hond en heeft in de korte tijd dat ze op de finca loopt een bijzonder plekje in Elke's hart verovert. Zij verdient het allerbeste dus blijft ze gewoon nog een tijdje op de finca totdat zich een werkelijk goede match voor KYRA aandient.

KYRA gaat lekker, ze voelt zich vrij op de finca en is lekker opgebloeid.Ook naar de bezoekers is zij heel ontspannen.

Het is goed dat ze weg is uit de gespannen gezinssituatie waar zij vandaan komt. Ze geniet en is een fijne hond voor liefhebbers.

KYRA is geboren op 4-10-2008 en wordt dus aankomende dierendag 2 jaar!

Mocht u geinteresseerd zijn om deze prachtige boxer-girl een fijn leven te bieden neem dan even contact op met ELke.

Stuur in dat geval een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

EERDERE BERICHTGEVING 3-9-2010:

KYRA is een Boxer-kruising, geboren op 4 oktober 2008 met een schouderhoogte van rond de 60cm. Ze is gesteriliseerd en zoekt met spoed een nieuw thuis.

KYRA is afkomstig uit een Spaans gezin dat haar reeds als jong pupje in huis heeft genomen. Helaas moet KYRA nu weg omdat er een 9-jarig zoontje in huis is met ernstige ADHD en andere problemen (agv vroeggeboorte met zuurstofgebrek) die de hond niet met rust kan laten en vervelende dingen met de hond doet.

Kyra heeft altijd veel geduld met het jongetje gehad maar begint de laatste tijd te grommen en wil graag met rust gelaten worden. Voordat het wellicht uit de hand loopt in het betreffende gezin moet Kyra weg. Als er geen geschikt thuis voor KYRA wordt gevonden voelt de eigenaresse zich genoodzaakt om KYRA af te geven bij het gemeentelijk dodingstation.

Kyra is gewend aan andere honden. Ze is de laatste tijd wat terughoudend naar mensen en heeft even tijd nodig om zich open te stellen en te merken dat je het goed met haar voor hebt. Haar vertrouwen is blijkbaar enigszins beschadigd. Ze kan naar vreemden dus in de eerste instantie nogal grommen om ze op afstand te houden tot ze voelt dat het goed zit. Ondanks dat gegrom doet ze geen vlieg kwaad en heeft ze een hart van goud. Ze is duidelijk de dupe van de spanningen binnen de bestaande gezinssituatie en het is voor haar beter om daar weg te gaan.

Wie geeft deze boxer-girl een fijne toekomst?

Het liefst een gezin zonder kinderen en een persoon die stevig in de schoenen staat want KYRA is fysiek sterk en heeft een krachtige energie. Ze trekt ook wat aan de lijn en zou een goede zijn voor hondensport zoals Canicross.

Met wat tijd, geduld, training en vooral liefdevolle aandacht kan KYRA haar verleden achter zich laten en weer een fijne toekomst tegemoet gaan.

Gaat u voor KYRA?

KYRA verblijft inmiddels sinds 3-9-2010 bij Elke op de finca.

 

Heeft u interesse om KYRA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u KYRA op afstand ondersteunen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bobtail ALEX die afgelopen donderdag naar Nederland vloog voelt zich thuis in Maastricht.

ALEX zal voortaan als WAMMES door het leven gaan. Daarmee wordt hij vernoemd naar de hond van de kleuterjuf van destijds, waar de betreffende adoptanten hele fijne jeugdherinneringen aan hebben. 

alex-bobtail

Vanmiddag rond 17.30 uur is Cocker Pluto op de vlucht naar Duitsland mee gegaan.

Dankzij Frau Kieborz die bereid was om Pluto richting Bremen te vliegen kon Pluto daar later op de avond verwelkomt worden door zijn adoptiefamilie.

cocker pluto-27-9

Vandaag was het alweer de 8e jachtzondag dus het schiet al op in de reeks van 12 toegestane jachtdagen.

Er liepen deze dag op een enkeling na geen jagers over het fincaterrein.

Er waren echter in de omgeving van de finca toch relatief veel knallen te horen.

In tegenstelling tot eerdere berichten dat er dit jaar tijdens de jacht niet met buksen op konijnen geschoten mag worden, mag men deze laatste jachtdagen wel buksen gebruiken om de zogenaamde 'perdices' af te schieten, ofwel de jacht op patrijzen.

Dat was dan ook in de omgeving te horen.

De geweerschoten brachten veel onrust en in sommige gevallen paniekerige reacties onder de Fuertedogs honden. 

Onderstaand een foto van een verdwaalde Podenco die naar de duiven in de oude waterbron op het fincaterrein staat te loeren ipv achter de patrijzen aan te gaan.

jacht-26-9