Na een zeer spannende en onrustige nacht werd pupje PIPPY vanmorgen weer opgenomen in de kliniek voor verdere behandeling.

Tussen 13.30 uur en 17.00 uur wordt het pupje door ELke zelf verzorgt om haar niet alleen te laten gedurende de afwezigheid van de dierenartsen tijdens sluitingstijd.

En vervolgens om 23 uur opnieuw opgehaald voor de nacht.  Een marathon dus naast de zorg voor de overige hondjes op de finca.

pippy-xx

PIPPY heeft het zwaar maar ondanks alles heeft het ukkie ook een sterke levenswil en blijft ze knokken.

 

Vanmiddag werd er nog een jong hondje binnengebracht.

Een leuk klein blijvend teefje met een schouderhoogte van momenteel 20 cm. 

Ze is waarschijnlijk een week of 10 oud en zit goed in haar vel.

Ze heeft gelijk bij aankomst de enting tegen parvo en hondenziekte gehad.

Ze heet COCO en is een vrolijk en aanhankelijk teefje.

coco-

 

Mocht u interesse hebben om COCO te adopteren dan kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vandaag was de Engelse lasser John Ward ingehuurd om tal van reparaties uit te voeren aan het hekwerk op de finca.

Dat was heel hard nodig want veel van het ijzerwerk van de omheining, kennels, deuren, sluizen etc kampten de laatste tijd met mankementen wat het 'werken' met zoveel hondjes er niet makkelijker op maakt. Voorheen werd het klus en herstelwerk altijd vrijwillig gedaan door de Duitse Inco met zijn gouden handjes. Inco is echter al enige maanden niet in de gelegenheid om te komen helpen op de finca.

Gelukkig was er een donatie beschikbaar voor het inhuren van een lasser.

las

Het was nogal schipperen om alle hoeken en gaten van het fincaterrein te bereiken en de hondjes moesten worden weggehouden van de snoeren en het laswerk dus velen zaten enige tijd opgesloten. Al met al echter een zeer vruchtbare dag want John ging de hele dag nonstop door en heeft zo goed als alles kunnen fixen waardoor het reilen en zeilen op de finca weer wat soepeler kan verlopen.  John Ward thanks  for the good work!       

Vanmiddag rond 15.30 uur werd er een doodziek Podenco pupje van zo'n 5 weken binnengebracht.

Overgevend, diarree met bloed en uitgedroogd,  dat is al gauw een aflopende zaak voor zo'n kwetsbaar wezentje.

Meteen water onder de huid gespoten en op weg naar de kliniek waar ze onmiddellijk werd opgenomen en aan het infuus werd gelegd.

pippy-a

Omdat de kliniek geen nachtdienst heeft en er na 23 uur niemand meer in de dierenkliniek aanwezig is tot de volgende dag 9 uur stond Elke er op om het pupje om 23uur op te halen en zelf tijdens de nacht te verzorgen ipv het moederziel alleen in een hokje in de kliniek te laten liggen.

Aandacht en liefde kan toch net het kleine verschil maken.

Hopelijk krijgt het arme beestje op deze manier alle nodige zorg en aandacht om haar aan de gang te houden en te laten opknappen.

 

 

 

 

 

WERELD DIERENDAG 2010

 

 

-