De extra glucose heeft PIPPY enorm goed gedaan.

Was zij eerder al te zwak om nog op haar pootjes te staan, nu heeft zij weer kracht in haar lijfje.

Ze kan weer overeind, ietswat wankelend maar gedurende de dag zag je haar zienderogen opknappen en kreeg ze weer een beetje praatjes.

Dierenarts Javier, eigenaar van kliniek BICHOS, was ook blij dat het kleine ukkie dat sinds afgelopen dinsdag een flinke strijd leverde, duidelijk aan de betere hand was.

PIPPY mocht gistermiddag naar huis. Elke heeft de benodigde medicamenten bij de hand en hopelijk hoeft ze in ieder geval tot maandag niet naar de kliniek. 

GOED NIEUWS dus!

pip-

 

PIPPY had het vannacht erg moeilijk, ze was al behoorlijk zwak en trillerig en logischerwijze uitgeput maar tegen de ochtenduren kreeg zij spierkrampen en stuipen.

Verdorie was het dan toch einde verhaal. Het leek op een glucose tekort maar er zou toch in de toegediende infusen voldoende glucose hebben gezeten?  Dan in nood maar wat honingwater naar binnenspuiten. Wat een ellende.

Daar sta je dan machteloos, geen dierenarts beschikbaar, een uitgeschakelde noodtelefoon. 

Pas rond 7.30 uur waren de artsen bereikbaar op de noodtelefoon. 

Bij aankomst in de kliniek kreeg ze meteen meer glucose ingespoten en werd ze in de zuurstofcabine gelegd.

Het was er op of eronder. Volgens de dierenarts was het of  inderdaad een ernstig glucosetekort danwel een neurologisch probleem.

Trillend als een rietje ging Elke terug naar de finca, wachtend op nieuws.

Wonder boven wonder knapte PIPPY met de toegediende glucose en zuurstof na een tijdje toch weer op.

Wat een vechtlust om te leven heeft het ukkie. 

pip

 

Tussen de intensieve zorg voor PIPPY en alle andere honden etc door moest er vandaag ook nog dakmateriaal geregeld worden. Aanstaande maandag is er tussen 9-18 uur een handige klusser beschikbaar om samen met de zaterdag arriverende Liesbet het dak op het verblijf van GOLFO aan te leggen. Zonder dakplaten en balken komen ze natuurlijk nergens en het kan wel weer maanden duren voordat er weer handige klussers beschikbaar zijn. De komende 'winter' maanden is ook op het zonnige Fuerteventura regen te verwachten dus het in orde maken van de daken heeft toch enige prioriteit. 

Tegen de middag bracht een takelwagen de benodigde dakplaten en balken.

klusmat

 

pippy-

De conditie van pupje PIPPY is nog steeds kritiek. Hopelijk heeft het ukkie genoeg innerlijke kracht om deze oneerlijke strijd te winnen.

 

 

 

Via de dierenartsen die PIPPY naar beste zorg behandelen kwam er tussen de middag nog een teefje bij voor de Fuertedogs roedel.

Een bevriende relatie kon door omstandigheden niet langer voor het 9 maanden oude teefje zorgen en Elke werd verzocht om het teefje op te nemen. Het is een beetje moeilijk om NEE te zeggen als ze tegelijkertijd hun uiterste best doen om PIPPY er door heen te slepen.

En zodoende nam Elke het teefje maar mee naar de finca.

Het zou volgens de dierenartsen gaan om een hond gaan van het op het Spaanse vaste land bekende ras PACHON NAVARRO. 

Het gaat om een jachthond. Ze heeft een beetje de kop van een pointer maar is veel lager van bouw. Een apart 'modelletje' maar heel lief en qua gedrag nog echt onschuldig als een pup. Open naar mensen en nog wat onder de indruk van de honden in de Fuertedogs roedel, het zijn er ook zoveel tegelijk.

gaby-

Mocht u interesse hebben in GABY stuur dan even een emailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u GABY op afstand ondersteunen stuur dan een emailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.