Vanmiddag heeft Elke met behulp van een flinke hoeveelheid in het eten verstopte kalmerende middelen de herder vader kunnen vangen. 

Met veel geluk kreeg ze de enigszins versufte herder in de auto. De dierenarts gebeld met het verzoek om de reu meteen te castreren omdat het zo moeilijk is om de hond te vangen. En dus gelijk door naar de kliniek waar de dierenarts met enig kunst en vliegwerk de reu in de auto onder narcose kon brengen. De herder papa heeft ook gelijk een chip en hondsdolheid en cocktailenting toegediend gekregen. Een beetje erg veel tegelijk maar het kon anders weleens een tijdje duren voordat daar weer een gelegenheid voor is, als de reu zo 'wild' blijft.

Toen de nog verdoofde hond weer terug in de auto gelegd en naar de finca gereden waar hij door Elke met behulp van een kruiwagen naar een afgesloten gedeelte werd gebracht, hopelijk ontsnappings-proof maar het kan zomaar zijn dat de herder over de 2m hoge omheining kan komen.

Afwachten dus. Hopen dat hij snel went en beter benaderbaar wordt.

cim 

De nog slaperige reu komt langzaam bij uit de narcose.

Wat gaat de tijd snel.!

ROSY & NOSY die destijds vol bijtwonden werden binnen gebracht, zijn vandaag alweer 2 maanden op de Fuertedogs finca.

Ze zijn goed opgeknapt en hebben allebei alleen nog een heel klein littekentje overgehouden aan het gebeuren.

Maar dat zal waarschijnlijk mettertijd nog wel weg trekken.

De twee zusjes zijn geboren om en nabij 21-7-2010 en nu dus 3 maanden oud.

Ze zijn allebei nog op zoek naar een eigen baasje.  U misschien?

rosy-25-8 ROSY

 

nosy-geb21-7-10 NOSY

PEPPER bij AANKOMST op de finca en NU

WAT EEN VERSCHIL !

 

pep-25-10

Vandaag werd er met een vrachtwagen een hoeveelheid zand en blokken gebracht opdat er de komende periode klusmateriaal voor handen is op het moment dat er klussers beschikbaar zijn. Voor het verbeteren van de hondenopvang zijn er nog een aantal kennels en aantal schaduwzones nodig. Hopelijk worden die wensen de komende tijd door handige klussers gerealiseerd. 

Als er nog handige, vrijwillige klussers zijn die hun gouden handjes voor de hondjes willen aanwenden dan zijn ze meer dan welkom om naar Fuerteventura te komen voor een klusweek tussen de hondjes op de Fuertedogs finca.. Heb je belangstelling, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zand-blok

In het nabijgelegen dorpje Triquivijate lopen al een langere periode 3 blonde herders op straat. Dorpbewoners hebben bij de politie geklaagd, moeders met kinderen zouden bang zijn om de honden te passeren en boeren menen dat ze op hun kippen en geiten zouden loeren. Volgens andere bewoners zou de blonde herder reu hun teven hebben gedekt. Buurtoverlast, dus werden de hondenvangers van het dodingstation er op afgestuurd om de drie honden te vangen.

Het gaat volgens zeggen om een vaderreu van 2 jaar en zijn twee kinderen, een teefje en een reutje van rond de 9 maanden die zich niet door mensen laten benaderen cq vangen.

herders

Politieagenten en hondenvangers hebben al tweemaal een poging gedaan maar kregen de honden niet te pakken. Ze komen eerdaags terug met een verdovingspistool om het drietal te kunnen afvoeren richting dodingstation.

Elke had de honden wel vaker op straat zien lopen maar aangenomen dat ze een eigenaar hadden omdat ze er zo goed uit zagen. Het blijkt dat ze gevoerd worden door de eigenaar van de dorpsbar die aangeeft dat de honden eigenlijk bij zijn schoonzoon horen maar die kijkt er totaal niet naar om en wil er ook geen verantwoordelijkheid voor dragen. Die ziet ze het liefst verdwijnen en ontkent dat ze van hem zijn.

Ondanks dat de Fuertedogs roedel al 94 honden telt wil Elke toch een poging doen om deze honden te redden. Daartoe heeft ze pilletjes achter gelaten bij de barman die hij door het voer kan doen.

Er zijn net weer 40 honden afgemaakt in het dodingstation van het nabijgelegen Tuineje.