PEPPER gaat nog steeds iedere dag een beetje beter.

Hij loopt sinds een aantal dagen mee in de groep en dat gaat goed. De eerste dagen had PEPPER het nogal eens aan de stok met andere honden vooral in de buurt van de voerbakken. Logisch, de reu heeft enorme honger geleden en hij heeft even tijd nodig om te beseffen dat er dankzij de groter wordende groep donateurs gelukkig genoeg eten is voor de hele roedel.

pepper

 

Echter je ziet Pepper opleven en beginnen te spelen met de andere honden.

Hij gaat lekker. Doch als je hem naast een andere goed doorvoede hond ziet, dan valt toch wel op dat hij nog een zeer droge, dorre en dunne vacht heeft en dat hij duidelijk geleden heeft. Logisch met de enorme bloedarmoede die hij had en nog enigszins heeft. Dankzij de ontvangen donaties van Christiaan van Polar Dental, van mevrouw Dubois en van Louise Bol, kan Pepper zodanig verzorgd en bijgevoerd worden dat het mettertijd allemaal prima met hem in orde zal komen.

Zodra hij fit genoeg is zal hij moeten worden gecastreerd want hij heeft erg veel belangstelling voor het vrouwelijk schoon. Ondertussen zie je hem genieten van het fincaleven en bloeit hij op.

 

Catootje doet het erg goed bij Joke Herlaar.

Catootje werd destijds van een dakterras gehaald en verbleef lange tijd op de Fuertedogs finca omdat ze zo enorm bang en wereldvreemd was dat het moeilijk was om voor haar een optimaal geschikt thuis te vinden.

Echter inmiddels woont zij al weer meer dan 1 jaar ( sinds 20-10-2009) bij Joke en doet zij het fantastisch. Nog steeds leert ze iedere keer een beetje bij maar ze heeft al zoveel stapjes gezet en is verknocht aan Joke.

Heerlijk nieuws. Bedankt Joke voor alle goede zorgen rondom Catootje.

catoCatootje

 

Eindelijk was het zover, JILL heeft ook een eigen baasje, vlak in de buurt van zusje JADE, ook in Den Haag. Ze ging vandaag mee op de Transaviavlucht naar Nederland met vluchtpartner Danique van Lankveld.

 

jill-depvertrek Jill

 

Met enige vertraging kon JILL rond 17 uur verwelkomt worden door haar nieuwe baasje.

jill-arr aankomst Jill

 

Eerder gingen haar zusjes JADE ( nu Isabella in Den Haag), JING (nu Luna in Gouda) en JAZZ (nu Saar in Lisserbroek) en broertje JONES ( in Rdam) reeds naar hun adoptiegezinnen in Nederland.

 

Nu zusje Jackie nog, de enige overgebleven J-pup. Zo'n leuke hond. Wie geeft haar eindelijk een fijn thuis?

 

jackie

update nov 2010:  nav het vertrek van Jill zijn er een aantal serieuze veelbelovende reacties binnengekomen voor Jackie. Dwz dat Jackie zo goed als zeker ook een eigen thuis heeft binnen korte tijd. Zoals het er nu naar uitziet zal Jackie de 21e november naar Nederland vliegen. 

JACKIE

 

De gisteren gevangen herder reu die door de dierenarts gelijk gecastreerd is en sindsdien op de finca verblijft, is aanhankelijker dan verwacht.

Het heeft blijkbaar geholpen dat de nog door de narcose en pillen versufte hond voortdurend werd aangeraakt en gestreeld. Onbewust hebben die uurtjes blijkbaar toch effect gehad en hem toch al doen wennen want hij geeft zich nu over waar hij de eerder in verzet ging en op afstand bleef. Dat zijn in één keer heel veel stappen vooruit.

De mooie herder klom ook over het meer dan 2 meter hoge hekwerk maar ging er gelukkig niet als een haas vandoor doch ging Elke achterna. Hij volgt Elke bij iedere stap die ze zet en houdt haar nauwlettend in de gaten. Als ze even buiten zijn gezichtsveld is, raakt hij in paniek en begint hij hartverscheurend te huilen. Dat heeft dus nog wat tijd nodig.

cim-b

 

Misschien dat zijn dochter en zoon zich ook nog laten vangen met de kalmerende middelen door het eten. 

CAJUN die enige dagen niet zo lekker ging en onder behandeling van de dierenarts was gaat gelukkig weer beter.

Het antibiotica kuurtje en ontstekingsremmers doen hun werk.

CAJUN krabbelt weer overeind en heeft weer trek in eten en animo om te spelen ipv zich terug te trekken. Fijn!

cajun-