LOGO-FD

  

 Notéér svp alvast in u agenda:

 

FUERTEDOGS TERUGKOMDAG

-  6 mei in OSS -

We hopen U & UW HOND(EN)
te mogen begroeten bij de FUERTEDOGS STAND
tijdens
de PODENCODAG 2012 in OSS
Tot dan !

FD_Toby__Penny

- meer info over de FD-aktiviteiten op deze leuke dag volgt nog  -


6 MEI   -  PODENCODAG 2012 - in OSS


- georganiseerd door JUDY KLEINBONGARDT  van www. spaansehonden.info

Podencomeeting 2012

podencodag-a

 

Laatste Update van Judy Kleinbongardt  - 13 maart 2012:

Tot op heden hebben zich 26 stichtingen en overige mensen met stands aangemeld.

Ik ben blij dat ook dit jaar weer stichtingen met verschillende doellanden aan de meeting zullen deelnemen. Naast Spanje zijn ook Bosnië, Turkije en andere Europese landen vertegenwoordigd. Sommige stichtingen nemen ieder jaar aan de meeting deel; andere komen voor het eerst.

De volgende stichtingen zullen met een stand aanwezig zijn:
Actie Zwerfhonden, Animal in Need Foundation, Canicross Nederland (zij zullen weer, net als in 2010, demonstraties geven van deze sport-met-hond), Dierenhulp zonder Grenzen, 
Dierenopvang Bosnië, Dierensteun La Vida, Fuertedogs (als het lukt, zal Elke Kaaskooper vanuit Fuerteventura zelf aanwezig zijn!), Galgo Love Foundation, Galgo Support Holland, Galgoworld, Greyhound Foundation, Greyhound Friends, Greyhounds in Nood, Greyhounds Rescue Holland, HABA Hulp aan buitenlandse Asielen, Huize Zwerfhond, Podencoworld, Rescani België, Spain meets Holland, Vagabond-Pets en Wereldpootjes.

Uiteraard zal er weer veel keus zijn om van alles voor uw viervoeter aan te schaffen: voor jasjes kunt u terecht bij Elsbeth Endel met Ronda's Shop en bij de dames Scholtsz die al vele jaren trouw met hun jasjes en pyjama’s aan de meeting deelnemen. 
Voor halsbanden zijn er de stands van Jantine en van May Schabelreiter (bekend om haar ‘windhondproof’-halsbanden).
Ook bij de stand van Galgoworld kunt u terecht voor halsbanden, riemen, jasjes enz.


Als het lukt, zal voor het eerst Anita Gideonse met haar KiniK hondenspeeltjes komen (een deel van de opbrengst zal aan een goed doel worden geschonken).

Zonder stand kunt u de fotografe Nel van Wijngaarden verwachten en Elly en Anne Kuper, de betrokken dieren-ehbo-mensen die al vele jaren op de Podencomeeting present zijn.

ACE/SHIN, Dierenhulp Cadiz, No Kill Europe en de Scooby shop zijn op dit moment (door omstandigheden) nog onzeker.

Via de Stichting Greyhounds in Nood zal er een dierenarts aanwezig zijn die uw hond tegen een gereduceerde tarief kan enten.

De opbrengst van de entingen van deze dag gaan naar een goed hondendoel.

Dit zijn de kosten:

Cocktail: 25,-
Cocktail, rabies: 35,-
Cocktail, neusenting, rabies: 45,-
Rabies: 20,-
Kleine cocktail: 22,50
Nagels knippen 2,50

 

Nog wat uitleg over de entingen:

De cocktail is Parvo, Leptospirose, Parainfluenza, hondenziekte en hepatitis.
De kleine cocktail is alleen Parainfluenza en Leptospirose.
De kleine cocktail werkt maar een jaar en de andere meer dan 2 jaar. Daarom enten zij het ene jaar de cocktail en het andere jaar de kleine cocktail. Uitzondering zijn jonge honden van pup tot en met 1 jaar. Zij krijgen voor de goede weerstand de cocktail.

 

BELANGRIJK: Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, is het nodig dat van tevoren op te geven. U kunt dit doen door een kort mailtje naar mij te sturen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarop uw naam, het aantal honden en welke enting u voor uw hond wenst.

In verband met het inkopen van de medicijnen is het noodzakelijk dat u zich uiterlijk op maandag, 16 april, aanmeldt. En vergeet niet uw entingsboekje/hondenpaspoort mee te nemen.

Ik ben nog bezig uit te zoeken hoe ik de omheining zo veilig mogelijk kan maken. Het is b.v. de bedoeling dat er onderaan de poorten gaas wordt gespannen zodat ook kleine honden niet door de spijlen door kunnen.

Als het meezit, zal Elke Kaaskooper van de stichting Fuertedogs op Fuerteventura weer op de meeting aanwezig zijn. Daar kijk ik erg naar uit en met mij vast ook veel mensen die een hond van Fuertedogs hebben geadopteerd.

Enkele van de aanwezige stichtingen zullen speciale 'trekpleisters' hebben die dag, die overigens geheel onder verantwoordelijkheid van de stichting vallen en niet van de organisatie.

Tot op heden bekend:

4 loterijen

dierenarts die de honden kan enten (aanmelding noodzakelijk, zie boven) 
fotografe (onafhankelijk)

gedragsdeskundige
grabbelton voor de honden

enveloppenspel


 

Beste hondenvrienden,

Goed nieuws: in 2012 zal er weer een Podencomeeting plaatsvinden!

De jaarlijkse meeting voor (de liefhebbers van) de Podenco, Galgo, Greyhound en andere honden uit Spanje vindt plaats op

zondag, 6 mei 2012 bij de Geffense Plas in Oss.

Voor deze meeting nodig ik u en uw viervoeter(s) van harte uit.

Uw honden zijn uiteraard ook welkom als zij geen Podenco’s of windhonden zijn en/of niet uit het buitenland komen. De bedoeling is gewoon een gezellige dag te hebben, samen met onze honden.

Tijd: 11.00 uur tot ca. 16.00 uur

Adres: Gielekespad 10, 5343 XN Oss

Entree: een vrijwillige bijdrage voor het goede doel

Doel: een gezellig samenzijn en uitwisselen van ervaringen met andere ‘hondenmensen’, aandacht voor de situatie van de Podenco’s en windhonden in Spanje en de honden in andere Europese landen, slenteren langs de diverse kraampjes van de aanwezige stichtingen en volop plezier voor de Podenco’s, windhonden en overige viervoeters op dit geheel omheinde terrein!

Mocht u het nog niet hebben: mijn boek ‘De Podenco – een bijzondere huisgenoot’ zal tijdens de meeting te koop zijn. Meer informatie over dit boek vindt u HIER.

Wilt u meer bekendheid aan de meeting geven door deze uitnodiging door te sturen naar uw contacten en/of op uw website te publiceren, heel graag.

Wat eraan voorafging:
Velen van u weten dat de laatste Podencomeeting bij de Hondensportvereniging Amersfoort in juni 2010 een ontzettend gezellige dag was met 640 bezoekers, rond de 300 honden en 28 kraampjes en ook nog eens een fors bedrag voor de noodlijdende honden in Spanje en elders heeft opgebracht.

Daarna moest de HSV helaas weg van dit prachtige terrein, en vanaf dat moment ben ik bezig geweest een nieuwe locatie met vergelijkbare faciliteiten te vinden. Tientallen mails heb ik rond gestuurd, maar geen terrein voldeed aan de voorwaarden die ik voor deze meeting moet stellen. 
Te klein, te ver weg, weinig parkeerruimte, geen auto’s op het veld en vooral: niet of onvoldoende omheind. 
Daarom heeft er helaas in 2011 geen Podencomeeting plaatsgevonden.

En toen?
De keus was dus: of de traditie van de Podencomeeting, die al 8 jaar lang bestaat, opgeven of concessies doen. Ik heb gekozen voor het tweede en heb een nieuwe locatie gevonden, waar regelmatig (wind-)hondenmeetings plaatsvinden, de Geffense Plas bij Oss.

 

Deze locatie beschikt over
• groot grasveld met voldoende ruimte voor alle kraampjes
• prachtig meer met zandstrand waar de honden volop van kunnen genieten 
• groot parkeerterrein
• Café met 2 terrassen met uitzicht op het meer
• en niet te vergeten: het gehele terrein is ca. 2 meter hoog omheind (met stevig fijnmazig gaas, en het hekwerk is van verticale spijlen, zie foto’s verderop)!

Er zal wel een aantal dingen anders zijn dan in de voorgaande jaren in Amersfoort:
• Er is geen apart losloopveld, het hele terrein is 2 meter hoog omheind. Dit houdt in dat de honden ook op de plek loslopen waar de kraampjes staan. Gezien de grootte van het terrein zult u extra op uw hond moeten letten.
• Het terrein is openbaar en daarom ook toegankelijk voor mensen die niet voor de meeting komen. (Over beide punten had ik contact met stichtingen die daar hun bijeenkomst hebben gehouden; zij hebben er geen negatieve ervaringen mee en er zijn ook geen honden ontsnapt).
• Omdat het terrein openbaar is, kan ik zelf ook geen ‘regeltjes’ opstellen. Voor de veiligheid van uw eigen hond verzoek ik u echter om eventuele kleine honden die u meeneemt, aan de riem te houden. Als een stel windhonden of Podenco’s aan het rennen is, kan het gebeuren dat zij kleine honden als prooi zien met alle gevolgen vandien.
• Zoals de meesten van u bekend is, vroeg ik in Amersfoort 1 Euro entree per persoon. Dit geld werd na aftrek van mijn (geringe) onkosten gedoneerd aan verscheidene stichtingen. Op de nieuwe locatie moet ik huur voor het terrein betalen, maar mag ik geen entree heffen.

Daarom verzoek ik u vriendelijk om een vrijwillige bijdrage zodat ook dit jaar weer een mooi bedrag aan het goede doel kan worden geschonken.
Bij de ingang zal een ‘potje’ staan voor dit doel.

De honden dienen altijd onder uw toezicht te staan, ook tijdens het loslopen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of schade toegebracht door honden en/of personen.
Graag de uitwerpselen van uw hond(en) opruimen, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.

Voor wie nog niet eerder aan een Podencomeeting heeft deelgenomen: Hier vindt u het verslag en foto’s van de meeting in 2010

De routebeschrijvingen vindt u op http://www.geffenseplas.nl/
of bij Google Maps http://maps.google.nl/

Judy Kleinbongardt

In de verstuurde uitnodiging heb ik gezet dat mijn boek 'De Podenco - een bijzondere huisgenoot' op de meeting te koop zal zijn. Dit geldt onder voorbehoud, als er tegen die tijd nog exemplaren van het boek zijn.

Hieronder wat foto’s van de locatie die ik in oktober 2011 heb genomen zodat u een idee krijgt:

Op de foto rechts boven ziet u het hekwerk. Er maken ca. 6 hekken van elk 4 meter breed deel uit van de omheining. De afstand tussen de spijlen is ca. 10 cm.

Op de foto links onder ziet u het gaaswerk, waarmee het hele terrein is omheind.

 

--

 

www.fuertedogs.com


you cannot save the dogs of the world,
but you can save the world of ONE dog..!


Stichting Fuertedogs
ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten
IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A


( KvK nr. 24445414 Rotterdam)