Podenca TILA ofwel "stijfpootje" had het vandaag zwaar te verduren.

Vandaag was het weer jachtdag en waren er weer een aantal mannen met honden, stokken en fretjes in de weer rondom het fincaterrein. Dat brengt natuurlijk veel onrust en stress mee en daarom blijven de meeste honden uit de Fuertedogs roedel op de jachtdagen binnen in de nachtverblijven. Alleen op het voorterras mogen op zo'n jachtdag een aantal hondjes in groepjes buiten.

Er zou vandaag iemand komen voor een klusweek en die kon de weg naar de finca niet vinden. Omdat er juist op dat moment een kennis van Elke langs kwam besloot Elke even gauw de verdwaalde vrijwilliger op te halen.  Een kwartiertje later was Elke terug en vond zij de kennis samen met een aan de flank opengereten podenca TILA. Wat een doffe ellende. De kennis kon niet precies vertellen wat er gebeurd was, alleen dat er paniek onder de honden was uitgebroken en dat ze vervolgens de gehavende TILA zag.

Snel een verband erom en de overige honden naar binnen en op naar de dierenarts voor hechtingen. Arme TILA.

tila  21-8 -hechtingen voor TILA

 

De dierenarts had er een flink klusje aan en maakte er onder algehele verdoving een mooi kunstwerkje van.

Tegelijkertijd werd ook OWEN nog weer even nagekeken die sinds het spoedconsult van gisteravond in ieder geval gelukkig niet achteruit was gegaan. OWEN kreeg een aantal injecties en mocht samen met TILA mee naar huis om de volgende dag voor controle terug  te komen.


DIERENARTSKOSTEN voor het hechten van TILA = EUR 180


Donaties voor de openstaande rekening van TILA zijn van harte welkom op de Fuertedogs bankrekening: 

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289 

te Vleuten
IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A