Na een telefoontje van de gemeente dat er 3 ukkies in een doosje voor het dodingsstation waren gedumpt, heeft Elke er sinds een aantal dagen nog drie piepkleine pluizebolletjes bij.

l-pups drie ukkies

 

De kleinste heeft maar een gewichtje van 400 gram en de grootste 600 gram, zo kwetsbaar en klein, zonder moeder.

Oeff, hopelijk gaan ze het redden. Ze hebben zo weinig kans.

Waardeloos weer dat mensen zulke kleine, onschuldige wezentjes zomaar in een doosje zonder moederhond kunnen afdanken en voor het dodingsstation neerzetten.

 

NOG een zorgenkindje?

Vandaag kwam er een noodtelefoontje van een Duitse kennis.

Een aantal dagen eerder had de dame al gebeld met het verzoek om twee Podenco pupjes uit het dodingsstation van La Pared op te nemen. Echter met de ongeënte piepjonge hondjes op de finca en de aanwezigheid van meerdere zorgenkindjes die intensieve zorg en aandacht nodig hebben, naast de toch al zware dagelijkse gang van zaken en zorg voor de 115 honden tellende Fuertedogs roedel, zag Elke dat niet zo zitten.

Nu belde de dame in tranen op dat één van de twee podenco teefjes dood naast haar zusje lag of Elke alsjeblieft iets voor het andere hondje kon doen. En dus werd het overgebleven pupje naar de finca gebracht.

kiki-- podenca pupje / KIKI

Op het eerste gezicht leek het kleine podenca dametje in orde maar uit voorzorg  toch maar even voor een checkup naar de kliniek gebracht. De dierenarts kon ook niets vinden, dus het is afwachten of het dametje wat onder de leden heeft.

 

En doe ook nog maar een hondje extra erbij:

Op de terugweg van de dierenarts werd er nog bijna een reutje platgereden. Geen chip en je kan hem daar moeilijk op de weg achterlaten.

Dus de reu ook maar ingeladen en zodoende nog weer een hond extra voor de Fuertedogs roedel. 

roy-- ROY