Sinds tijden even een bericht van Elke vanaf de Fuertedogs finca  

Hier zeer gemengde gevoelens…heel veel tranen en verdriet naast iets van vreugde om de hondjes die ik gisteren op het allerlaatste moment nog uit het dodingstation heb gehaald.

Gistermorgen 27-7-11 stond ik om 8 uur voor het gemeentelijk dodingstation van Tuineje. De middag ervoor had ik vernomen dat er om 8.30 uur minimaal 38 honden zouden worden afgemaakt. Ik was daar samen met in de haast opgetrommelde kennissen, Leahn en Peter die beiden over een auto beschikten en met bijstand van Kim Beijen die momenteel twee weken op de finca meehelpt.

Het ging weer op z’n Spaans aan toe want pas om 8.40 uur kwamen de 2 gemeentebeambten aan om ons binnen te laten. En 2 minuten later arriveerde de betreffende dierenarts om de honden af te maken.

Dan sta je daar ineens tussen 76 honden en krijg je enkele minuten tijd om er nog uit te halen wat je kunt en dan is het einde verhaal voor het overgrote deel van de overblijvende honden.

tj-dogs

Daar ik op de Fuertedogs finca reeds rond de 90 honden heb zitten en er doorgaans alleen voor sta met de zorg voor al die honden en ook omdat de Fuertedogs roedel momenteel voornamelijk grote honden telt moest ik met pijn in mijn hart alle grotere formaat honden aan hun lot overlaten.

Machteloosheid, stress, pijn en verdriet schieten door je heen. Al die koppies staan in enkele seconden op je netvlies gebrand.

En dan moet je handelen. Blik op oneindig en inladen.

tj-dogs-2

Het resultaat:

16 hondjes ter plekke ingeladen en naar de Fuertedogs finca gebracht ( de TJ-dogs 1 tm 16)

tj-dogs-3

7 honden in de voorafgaande dagen uit het dodingstation van La Pared ( de LP-dogs A tm G)

tj-dogs-4

2 honden van de straat die anders in het dodingstation terecht zouden komen ( Jelle & Joshua)

.

Ik zou dus blij, opgelucht en tevreden kunnen zijn dat ik deze dagen totaal 25 honden een nieuwe kans heb kunnen geven, maar de overhand heeft het intense en rauwe verdriet over al die anderen honden, onschuldige wezens die zonder pardon zijn afgemaakt omdat de mensen hier hun verantwoordelijkheid niet kennen of niet nemen.

Maar er is geen tijd om stil te staan bij wat niet is.


De Fuertedogs roedel telt nu 25 honden meer dan de laatste tijd en ik kom iedere dag al handen en uren tekort.

 

Hier een link naar de foto's van de geredde honden via een PICASA  webalbum:   TJ-dogs

 

Alle hulp is van harte welkom!                  Ook OPVANGGEZINNEN zijn hard nodig!


En er is helaas zoals gewoonlijk weer veel geld nodig: Alle honden moeten geënt worden,  een chip en paspoort krijgen en een aantal moet alvast gecastreerd (a EUR 8O) danwel gesteriliseerd ( a EUR 110 – klein teefje a 10kg) worden. Daarnaast moeten de honden ook gevlogen worden (EUR 60 per kennel/ Transavia) zodra er opvanggezinnen dan wel adoptiegezinnen beschikbaar zijn.

Helpt u mee?  

Donaties voor de “TJ-DOGS”  zijn van harte welkom op de Fuertedogs bankrekening:

Stichting Fuertedogs 

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten

IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A