Boxer teefje KYRA wacht in tegenstelling tot de eerdere berichtgeving toch nog op een fijn thuis.

Via een andere organisatie had zich naar het leek een prima gezin gemeld en het zag er allemaal veelbelovend uit.

Een mooie kans voor KYRA.

Er werd daarom gezocht naar een vluchtpartner en die liet ditmaal helaas nogal lang op zich wachten.

Ondertussen kwam vandaag het bericht dat het betreffende gezin door omstandigheden is afgehaakt en voor een andere hond gaat.

Jammer voor KYRA, maar blijkbaar moest zij daar toch niet zijn. 

kyra

KYRA is een fantastische hond en heeft in de korte tijd dat ze op de finca loopt een bijzonder plekje in Elke's hart verovert. Zij verdient het allerbeste dus blijft ze gewoon nog een tijdje op de finca totdat zich een werkelijk goede match voor KYRA aandient.

KYRA gaat lekker, ze voelt zich vrij op de finca en is lekker opgebloeid.Ook naar de bezoekers is zij heel ontspannen.

Het is goed dat ze weg is uit de gespannen gezinssituatie waar zij vandaan komt. Ze geniet en is een fijne hond voor liefhebbers.

KYRA is geboren op 4-10-2008 en wordt dus aankomende dierendag 2 jaar!

Mocht u geinteresseerd zijn om deze prachtige boxer-girl een fijn leven te bieden neem dan even contact op met ELke.

Stuur in dat geval een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

EERDERE BERICHTGEVING 3-9-2010:

KYRA is een Boxer-kruising, geboren op 4 oktober 2008 met een schouderhoogte van rond de 60cm. Ze is gesteriliseerd en zoekt met spoed een nieuw thuis.

KYRA is afkomstig uit een Spaans gezin dat haar reeds als jong pupje in huis heeft genomen. Helaas moet KYRA nu weg omdat er een 9-jarig zoontje in huis is met ernstige ADHD en andere problemen (agv vroeggeboorte met zuurstofgebrek) die de hond niet met rust kan laten en vervelende dingen met de hond doet.

Kyra heeft altijd veel geduld met het jongetje gehad maar begint de laatste tijd te grommen en wil graag met rust gelaten worden. Voordat het wellicht uit de hand loopt in het betreffende gezin moet Kyra weg. Als er geen geschikt thuis voor KYRA wordt gevonden voelt de eigenaresse zich genoodzaakt om KYRA af te geven bij het gemeentelijk dodingstation.

Kyra is gewend aan andere honden. Ze is de laatste tijd wat terughoudend naar mensen en heeft even tijd nodig om zich open te stellen en te merken dat je het goed met haar voor hebt. Haar vertrouwen is blijkbaar enigszins beschadigd. Ze kan naar vreemden dus in de eerste instantie nogal grommen om ze op afstand te houden tot ze voelt dat het goed zit. Ondanks dat gegrom doet ze geen vlieg kwaad en heeft ze een hart van goud. Ze is duidelijk de dupe van de spanningen binnen de bestaande gezinssituatie en het is voor haar beter om daar weg te gaan.

Wie geeft deze boxer-girl een fijne toekomst?

Het liefst een gezin zonder kinderen en een persoon die stevig in de schoenen staat want KYRA is fysiek sterk en heeft een krachtige energie. Ze trekt ook wat aan de lijn en zou een goede zijn voor hondensport zoals Canicross.

Met wat tijd, geduld, training en vooral liefdevolle aandacht kan KYRA haar verleden achter zich laten en weer een fijne toekomst tegemoet gaan.

Gaat u voor KYRA?

KYRA verblijft inmiddels sinds 3-9-2010 bij Elke op de finca.

 

Heeft u interesse om KYRA te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u KYRA op afstand ondersteunen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.