Vandaag was een verdrietige dag.

De gemeentelijke hondenvangers reden rond in de buurt en vingen enkele podenco's die verdwaald danwel achtergelaten waren tijdens de jacht. Het doet zeer om te zien hoe die arme podenco's werden gevangen en vervolgens weinig zachtzinnig in de zo bekende pick-up werden gesmeten om te worden afgevoerd naar het dodingstation. 

Die zielige kopjes wis je niet snel van je netvlies.

De gemeente Antigua (waar het dorpje Las Pocetas bijhoort) heeft geen eigen dodingstation en deelt 1 vrij klein station met 3 andere gemeenten, te weten Tuineje, Betancuria en Gran Tarajal. Er is in dat ene gedeelde dodingstation dus maar een beperkte ruimte / capaciteit om honden 'op te vangen'. VOL is VOL en iedereen weet onderhand wel wat dat betekent.

Arme honden. Hoewel Elke genoeg ruimte heeft op de finca kan ze in haar ééntje gewoonweg niet meer honden opnemen dan ze momenteel al heeft. En dat doet pijn want iedere hond verdient een kans.

Hopelijk krijgt Elke in de nabije toekomst dagelijks meer structurele hulp ter plekke zodat er nog meer gedaan kan worden voor de honden.