MICKEY, het 9 jaar oude getraumatiseerde reutje dat al langere tijd op de Fuertedogs finca verbleef , logeert  sinds een tijdje bij het Engelse echtpaar van Daisy. Terwijl Daisy op de finca haar pupjes verzorgde kwam het koppel regelmatig op kraamvisite. Zij hadden erg te doen met Mickey. Mickey is een zeer moeilijk plaatsbaar hondje. Hij heeft vanwege zijn trauma's in het verleden maar bar weinig vertrouwen in de mensheid en kan daardoor nogal eens onvoorspelbaar uit de hoek komen. Hij raakt dan van het ene op andere moment in paniek en bijt om zich heen. Menig fincabezoeker als ook Elke zelf liepen weleens een beet of kwetsuur op.

Het arme reutje kan het helaas niet helpen, hij heeft iets teveel deuken opgelopen en een hoop baggage uit het verleden.

Desondanks wilde het oudere echtpaar arme Mickey een kans geven. Het koppel woont in een rustige buurt met een grote omheinde tuin waar Mickey lekker zn gang kan gaan. Omdat de kansen op een eigen thuis voor Mickey zo gering zijn en Elke zo dicht bij het koppel in de buurt woont werd besloten om het er op te wagen. Mocht het niet lukken dan zou Elke het reutje binnen no time weer op kunnen halen.

Maar het echtpaar houdt niet van opgeven en ondanks de nodige bijtincidentjes en gekwetste vingers blijven zij voor Mickey gaan. Vooral de heer des huizes voelt Mickey goed aan. Mickey is enorm opgebloeid en heeft veel minder stress dan in de grote roedel op de finca. Zijn longklachten zijn zo goed als verdwenen en stapje voor stapje gaat het beter. Zo als het er nu voor staat mag MICKEY de rest van zijn leventje bij deze lieve mensen blijven. Duimen voor Mickey.

Namens MICKEY veel dank aan Jim & Claudia de Droog als ook aan de donateur van EL CAPITAN ANIMAL-PROJECT die hem reeds gedurende langere tijd op afstand een warm hart toedragen en financieel ondersteunen. 

 

 

mickey- mickey-1 mickey-2