Oude MR. CHIMO die al langere tijd niet lekker ging heeft baat bij de dagelijkse dosis pijnstilling.

In april werd geconstateerd dat MR CHIMO lijdt aan het CAUDA EQUINA SYNDROOM en daarvoor dringend pijn- en ontstekingsremmers nodig had.

Dankzij de maandelijkse ondersteuning van Ada van Kooten, Vivian Doodeman en Erica Zuidendorp / Bax uit Nederland en van EL CAPITAN ANIMAL PROJECT uit Duitsland wordt MR CHIMO inmiddels dagelijks voorzien van zijn dosis PREVICOX tabletten. CHIMO zit sindsdien duidelijk beter in zijn vel en beweegt zich soepeler en lijkt aanmerkelijk minder last van zijn kwaal te hebben. Laten we hopen dat oude CHIMO met deze medicatie goed blijft gaan.

Namens MR CHIMO dus hartelijk dank aan de genoemde dames voor jullie steun op zijn oude dag.

mr chimo-2 mr chimo-1 mr chimo_1

 

Terugblik CHIMO's nieuws (1-4-2010)

01-04-2010 - MR. CHIMO naar de dierenarts: diagnose luidt "CAUDA EQUINA SYNDROOM".
Mr. CHIMO is de laatste tijd duidelijk in minder goede doen. De 12-jaar oude reu die een zwaar leven achter de rug heeft als hond van een geitenhoeder, wiens tanden werden afgezaagd en volgens ooggetuigen in het verleden menige stokslagen heeft gehad, heeft al langere tijd moeite om s'morgens overeind te komen en huilt 'nachts af en toe van de pijn als hij van ellende niet weet hoe hij moet liggen. Problemen lijken vanuit de lage onderrug uit te stralen naar de benen waardoor hij niet of met veel pijn overeind kan komen. Als hij dan éénmaal een aantal passen heeft gezet, gaat het beter. Röntgenopnames wijzen op problemen in de bundel van de wortels van alle ruggemergzenuwen onder de eerste lendewervel (= cauda equina). Volgens de dierenarts valt er niets aan te doen, alleen een recept voor pijnstilling en ontstekingremmers met een dubbele dosis op momenten dat het op z'n ergst is. De voorgeschreven PREVICOX 227 mg tabletten kosten EUR 57,- voor 30 tabletten. CHIMO heeft er miniaal 1 per dag nodig. Elke zoekt een sponsor voor de pijnstilling van oude MR CHIMO. Wie helpt deze oude aandoenlijke reu met zijn behandeling?